Son dakika! İçişleri Bakanlığı: Musa Orhan TSK'dan ihraç edildi

Son dakika! İçişleri Bakanlığı: Musa Orhan TSK'dan ihraç edildi

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı, kamuoyu baskısı ile gözaltına alınan bir hafta sonra serbest bırakılan hakkında İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu: Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiştir.

İçişleri Bakanlığı, kamuoyu baskısı ile gözaltına alınan bir hafta sonra serbest bırakılan hakkında İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan Musa Orhan'ın, TSK'dan ihraç edildiğini duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 31.08.2020 tarihli 'devlet memurluğundan çıkarma' cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilmiştir."

Orhan, Siirt Valiliği'nin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

18 yaşındaki İpek Er'e yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan iki hafta önce kamuoyu baskıyla gözaltına alınmış, aradan sadece bir hafta geçtikten sonra tahliye edilmişti.

Nisan 2002 doğumlu İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan'ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti. Olayın ardından Jandarma Genel Komutanlığı da Orhan'ın açığa alınması kararı vermişti.

Orhan'a yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' davasının ilk duruşması ise önümüzdeki Ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN