Son dakika! MSB'den 'celp' kararı: Tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak

Son dakika! MSB'den 'celp' kararı: Tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak

Celp işlemleri ile ilgili MSB, yeni bir açıklama daha yaptı. Buna göre, sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) celp işlemleri ile ilgili yeni açıklama yaptı. Buna göre, sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacak.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Plan, Koordinasyon ve Analiz Şube Müdürü Albay Olcay Denizer, celp işlemleri ile ilgili açıklama yaptı:

"Bu kapsamda, terhislerin, 31 Mayıs tarihinden itibaren, celplerin 5 Haziran'dan itibaren, bedelli askerlik celplerinin ise 20 Haziran'dan itibaren başlaması planlanmaktadır.

Sevke tabi yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları, 28 Mayıs 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacaktır.

'4 GÜN' UYARISI

Yükümlülerin sevk tarihinden dört gün öncesinden itibaren e-Devlet üzerinden Kovid-19 anketini doldurmaları, müteakiben yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Kovid-19 testlerini yaptırmaları önem arz etmektedir.

Kovid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet'ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır. Vatandaşlarımız, ayrıntılı bilgiye internet hesabımız üzerinden ulaşabilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN