Son dakika! Netanyahu: Evet, Türkiye ile de görüşüyoruz

Son dakika! Netanyahu: Evet, Türkiye ile de görüşüyoruz

Son dakika haberi... Ankara- Tel Aviv hattında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kapalı bir oturumda konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, Türkiye ile ilgili bir soruya "Evet, Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişme" cevabını verdi.

Son dakika haberi... İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Türkiye ile işbirliğine hazır olduğunu duyurmasının aardından bir açıklama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi.

DHA'nın haberine göre Netanyahu, seçim kampanyası programı çerçevesinde dün Bat-Yam kentindeki seçmenleriyle bir araya geldi.

Kapalı bir oturumda Türkiye ile ilgili bir soruyu cevaplayan Netanyahu "Evet, Türkiye ile de görüşüyoruz. Bu iyi bir gelişmedir" ifadesini kullandı. 

Netanyahu, Doğu Akdeniz'e komşu ülkelerle olan ilişkiler, bölgenin refahı ve huzuru için son derece önemli olduğunu da belirtti.

"TÜM ÜLKELERLE KONUŞUYORUZ"

AA'nın haberine göre de Netanyahu, doğal gaz konusunda Türkiye ile görüştüklerini ve bunun iyi bir şey olduğunu söyledi. 

Netanyahu şunları kaydetti: "Gaza doğru ilerliyoruz. Mısır'la konuşuyoruz, Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ile konuşuyoruz. Yunanistan ile konuşuyoruz. Tüm ülkelerle konuşuyoruz. Hatta Türkiye ile de konuşuyoruz ve bu iyi bir şey."

BAE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Bu arada Netanyahu'nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bugün düzenleyeceği resmi ziyaret bir kez daha iptal edildi. 

Netanyahu, İsrail ile BAE yapılan normalleşme anlaşmasının ardından ilk kez Abu Dabi’ye resmi ziyarette bulunacaktı.

Netanyahu, ilki Aralık 2020'de diğeri ocak ayında olmak üzere iki kez BAE'yi ziyaret etmeyi planlanmış ancak bu ziyaretler de çeşitli nedenlerle ertelenmişti.

İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN