Son dakika! RTÜK'ten Spotify açıklaması

Son dakika! RTÜK'ten Spotify açıklaması

Son dakika haberi... Dijital müzik uygulaması Spotify, verilen 72 saatlik sürenin dolmasına dört saat kala lisans için RTÜK’e resmen başvurdu. RTÜK de lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıkların başladığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle aralarında Spotify ve FOXplay'in de bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname göndermiş ve 72 saat süre vermişti. Kuruluşlara 72 saat içinde başvuruda bulunmamaları halinde erişimin engellenmesi başvurusunda bulunulacağı bildirilmişti.

SÜRE BİTİMİNE 4 SAAT KALA BAŞVURU

72 saatin dolmasına 4 saat kala Spotify, RTÜK'e yayın başvurusunda bulundu. Başvuruyu RTÜK üyesi İlhan Taşçı, "Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına dört saat kala lisans için RTÜK’e resmen başvurdu..." ifadeleriyle duyurdu.

RTÜK: LİSANSLAMA SÜRECİ BAŞLADI

RTÜK'ten yapılan açıklamada ise "Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

İnternet üzerinden yayın yapan radyo ve TV’lerin RTÜK denetimine girmesinin ardından RTÜK, henüz lisans başvurusu yapmayan dört yayın kuruluşuna ihtarname göndermişti. Medyaport TV, Paylas FM, Spotify ve FoxPlay'e lisans başvurusu yapması için 72 saatlik süre tanımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN