Spotify kullananlar dikkat: Hesabınız ele geçirilmiş olabilir

Spotify kullananlar dikkat: Hesabınız ele geçirilmiş olabilir

Dijital müzik platformu Spotify hacklendi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 300 bin hesabın bilgileri ele geçirildi.

İsveç merkezli dijital müzik platformu Spotify hacker'ların hedefi oldu.

TechRadar'ın haberine göre, Spotify hack'lendi. İlk belirlemelere göre siber saldırı sonrası 300 bin hesap ele geçirildi. 

PREMİUM HESAPLAR ELE GEÇİRİLDİ 

Aynı habere göre, ele geçirilen hesapların büyük bir bölümü "premium" yani ücretli abone sistemine kayıtlı kişilere ait.

Siber güvenlik uzmanları siber saldırının 300 milyon Spotify üyesini riskli duruma düşürdüğünün altını çiziyor. 

Uzmanlar kullanıcıların şifrelerini değiştirmesini ve Spotfiy'da  kullandıkları şifreleri diğer platformlarda kullanmamalarını öneriyor. 

SPOTIFY NEDİR?

Spotify İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal'in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur. Sistem Windows, Mac OS X, iOS, Linux işletim sistemlerini kullanan bilgisayarların yanı sıra taşınabilir aygıtlardan Android, Symbian, Windows Mobile, S60 ve webOS işletim sistemlerini kullanan aygıtlar üzerinden erişilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN