Son dakika! Rusya: Afganistan'da DEAŞ'a silah taşıyan helikopter tespit ettik

Son dakika! Rusya: Afganistan'da DEAŞ'a silah taşıyan helikopter tespit ettik

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afganistan'da terör örgütü DEAŞ'a silah taşıyan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen helikopter tespit ettiklerini duyurdu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Afganistan'daki IŞİD militanlarına silah taşıyan aidiyeti belirsiz helikopter tespit edildiğini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Afganistan'daki IŞİD ve Taliban militanlarına aidiyeti belirsiz helikopterlerle silah ve mühimmat taşındığının tespit edildiğini ve Afgan hükümetinin buna tepki göstermediğini belirtti.

Zaharova, Afganistan'daki duruma ilişkin bir soru üzerine "İlk olarak, Afganistan'ın kuzeyindeki militanlara destek amacıyla sözde 'aidiyeti belirsiz' helikopterlerin gerçekleştirdiği uçuşlardan söz etmek istiyorum. Bu helikopterler, IŞİD'e ve IŞİD'le işbirliği içindeki Taliban'a silah ve mühimmat taşıyor. Afgan basınının ve yerel sakinlerin ifadelerine göre bu uçuşlar son dönemde Saripul kentinde tespit edildi. Bu gelişmelerin Orta Asya ülkeleriyle olan sınırlara çok yakın bir bölgede yaşandığını görüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN