Son dakika! Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Son dakika! Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Son dakika haberi... Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde yarın saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Koronavirüs (corona virüs) ile mücadele kapsamında, 81 ilde bugün (1 Aralık 2020 Salı günü) saat 21.00'den Çarşamba günü (2 Aralık 2020) saat 05.00'e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Hafta içi uygulanan sokak kısıtlaması 8 saat sürecek. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde yarın saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bakanlar Toplantısının ardından koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındığını ve bu kararların neler olduğunu açıklamıştı.  

Bu kapsamda, hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Yeni önlemler doğrultusunda hafta içi ilk sokağa çıkma kısıtlaması, bugün saat 21.00'den yarın 05.00'e kadar uygulanacak. 

ERDOĞAN YENİ KISITLAMLARI DUYURDU

Erdoğan, dün gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.  

Erdoğan şunları söyledi:  

Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. 

Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den pazartesi sabahı saat 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz. 

Üretim, tedarik, lojistik, sağlık tarım ve orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. 

Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN