Son dakika! Toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı

Son dakika! Toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok ülke vaka sayılarına göre kısıtlama kararları alıyor. Bunun yanında Kovid-19'a karşı aşılama çalışmaları da sürüyor. Türkiye de kısa süren kademeli normalleşmeden sonra artan vaka sayıları nedeniyle kısıtlama kararları alan ülkeler arasında bulunuyor. 

Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 6 ilin yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu duyurmuştu. Bu toplantının ardından gerçekleşen Bakanlar Toplantısı sonrası ülke genelinde uygulanacak kısıtlama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Bugün Sağlık Bakanlığı'ndan birçok vatandaşın sabırsızlıkla sırasının gelmesini beklediği aşılamalarla ilgili açıklama geldi.

İSTANBUL'DA 3 MİLYON AŞILAMA

Buna göre Türkiye'de Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı.

Bakanlığın 'https://covid19asi.saglik.gov.tr' adresinde yer alan anlık verilere göre, saat 09.15 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 12 milyon 207 bin 83, ikinci doz aşısı 7 milyon 793 bin 292 oldu, böylece toplam doz miktarı 20 milyonu geçti.

Birinci ve ikinci doz aşılamaların toplam sayısı İstanbul'da 3 milyon 174 bin 795, Ankara'da 1 milyon 599 bin 758, İzmir'de ise 1 milyon 355 bin 78 doz olarak aktarıldı.

Bugüne kadar tedarik edilen CoronaVac aşısının miktarı 26 milyonu geçti, 30 milyon BioNTech aşısının da Haziran ayında Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.

'20 MİLYONDAN FAZLA AŞI YAPTIK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yaptık. Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek. http://covid19asi.saglik.gov.tr"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN