Son dakika! Viyadük çalışmasında beton blok çöktü: 2 ölü, 1 yaralı

Son dakika! Viyadük çalışmasında beton blok çöktü: 2 ölü, 1 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. Kazada 5 işçinin beton blok altında kaldığı öğrenildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki iş kazasında beton blokun altında kalan işçilerden 1'inin cenazesine ulaşıldığını bildirdi. Göçükte enkaz altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı iddia edilirken, 1 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında Gebze Tavşanlı mevkiinde yapılan 7 nolu viyadük inşaatında çökme meydana geldi. Çökme, viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada gerçekleşti.

18-11/28/k3.jpg

30 METREDEN DÜŞTÜ

DHA'nın haberine göre yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan ve ilk bilgilere göre 5 kişi oldukları bildirilen 5 işçi, düşerek enkazın altında kaldı.

2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İHA'nın haberine göre göçükte enkaz altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı, 1 işçinin yaralı olduğu öğrenildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmasında beton bloğun düşmesi sonucu yaşanan kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı. 
 
 
 

18-11/28/k.jpg

KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

İhbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. İşçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma başlatıldı.

18-11/28/viya.jpg

İHA muhabirinin iddiasına göre 3 kişi hastaneye götürüldü, ancak enkaz altından çıkarılıp çıkarılmadıkları bilinmiyor. Olay yerinde AFAD ekipleri de ulaştı. Çalışmalar sürüyor.

18-11/28/viya-1543398495.jpg

KOCAELİ VALİSİ: ŞUAN ÇIKARILAN CENAZE YOK

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton bloğun düşmesine ilişkin, "Olay yerindeyim. Şu an çıkarılan herhangi bir cenaze söz konusu değil." dedi.

Vali Aksoy yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Olay yerinde olduğunu aktaran Aksoy, "Şu an çıkarılan herhangi bir cenaze söz konusu değil." dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise Kocaeli sınırları içinde devam eden Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde, Osmangazi Köprüsü'ne yakın bir noktada yapılan viyadüğe, ikinci kademe beton döküldüğü sırada beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte düşmesi sonucu iş kazasının meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, saat 10.55'te 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumun iletilmesi üzerine bölgeye derhal AFAD, UMKE arama ve kurtarma ekiplerinin sevk ediliği belirtilerek, "Ayrıca 5 ambulans ile itfaiye araçları ve ekipleri de sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. İlk gelen bilgilere göre 4 işçinin beton blok altında kaldığı değerlendirilmiştir. Ancak beton bloğun çok ağır olması nedeniyle kırılmak ve kaldırmak suretiyle kurtarma çalışmalarına tüm ekiplerin yoğun çalışma ve koordinasyonuyla devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

18-11/28/viya3.jpg

BELEDİYE BAŞKANI KÖŞKER: UMUDUMUZU KORUYORUZ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 4 işçiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Elim bir kaza oldu. Türkiye’nin en büyük viyadüklerinden bir tanesi. Kalıplardan biri çökmesiyle işçiler de düşüp, beton blok altında kaldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Beton bloklar kırılıyor, kırılması biraz zaman alacak. İnşallah can kaybı olmadan kurtarmayı diliyoruz. Köprülerde, viyadüklerde uzun bloklar vardır ancak bu öyle değil. Bu sistem farklı bir sistem. İki kolon arasında, beton dökülüyor, kuruyor, 1-2 metre daha yürüyor. Ortada buluşup iki blok arasındaki bağlantıyı sağlıyorlar. Kalıpta bir bağlantı hatası olabilir, teknik hatadan kaynaklanan bir şey. Yoksa viyadükün normalde çökmemesi lazım. Artık son noktaya gelmişlerdi, son aşamaya yaklaşmıştı, bitmiş olacaktı" diye konuştu.

KOCAELİ/AA/DHA/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN