Sony drone üretecek!

Sony drone üretecek!

Sony, ZMP adlı şirketle birlikte drone (insansız hava aracı) geliştirmek üzere Aerosense adlı yeni bir şirketin kurulduğunu duyurdu. İşte konuya dair detaylar…

Sony, drone yani insansız hava araçları üreteceğini resmi olarak duyurdu. ZMP adlı şirket ile birlikte Aerosense adlı yeni bir iştirakin kurulduğunu açıklayan Japon teknoloji şirketinin hedefi ise görüntü sensörü alanındaki üst düzey kaliteye sahip üretimlerinin yeni bir ürün gamı üzerinden tüketicilerle buluşması.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Sony akıllı telefon bölümü başkanı Hiroki Totoki, şirketinin yeniliğe adapte olunduğunu ve yeni fırsatlar üzerinden durulduğunu kaydetti. Peki Sony neden drone üretecek?

15-07/23/ekran_resmi_2015-07-23_18_18_42.jpgSony adına atılan drone adımının arka planında Japon şirketin görüntüleme sensörleri alanındaki gücü yatıyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi rekor satış adetlerine ulaşmış cihazlardan yine en popüler Samsung modellerinin de aralarında bulunduğu sayısız cihazın kamerasında Sony sensörleri kullanılıyor. Sony, dünyanın en büyük kamera sensörü tedarikçisi...

Dünya üzerindeki akıllı telefonların yarıdan fazlasında Sony sensörleri var ve şirketin kendi modellerinin ise satışları ise son yıllarda düşüş eğilimi sergiliyor. Dolayısıyla görüntüleme alanında daha fazla gelir elde edilmesi adına yeni olanaklardan biri olarak drone pazarı öne çıkıyor.

Sony’nin attığı adımın oldukça riskli olduğu da aşikar. Yine de Japon teknoloji şirketinin drone alanında yeni bir alternatif olması muhtemel.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN