Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yeri bilgileri sorgulama | Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yeri bilgileri sorgulama | Sonuçlar ne zaman açıklanır?

5 Şubat itibarıyla başlayan sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yeri bilgilerini sorgulayanlar, sınava girerek atanmayı bekliyor. MEB tarafından yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakatları 22 Şubat 2020’ye kadar devam edecek. Bu kapsamda 20 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte detaylar…

 

20 bin adayın alınacağı sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları tüm hızıyla devam ediyor. 60 ve üzeri puan alan adayların başarılı sayılacağı 2020 sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yeri bilgileri sorgulama ekranında şu sıralar yoğunluk yaşanıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

2020 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sözlü sınavlar, 5-22 Şubat 2020 tarihinde yapılacak, sonuçlar ise 25 Şubat 2020’de açıklanacak. Atama tercihleri ise 9-13 Mart 2020’de alınıp, sonuçları da 18 Mart 2020’de paylaşılacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ATAMA TERCİHLERİNİN YAPILIŞI

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar, en çok 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda seçebilir.

-Tercihler, aynı il ya da farklı illerde yer alan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılır.

-Tercihler herhangi bir ilçe ya da il millî eğitim müdürlüğüne onaylatılır.

-Adaylar, ilçe ya da il millî eğitim müdürlüğü tarafından başvuruları onaylanmadığı müddetçe tercih değişikliği yapabilir.

Adaylar tercih hârici seçenek olarak;

-“Tercihlerim hâricindeki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

-“Tercihlerim hâricindeki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemelidir.

20-02/10/sozlesmeli-ogretmenlikjpgg.jpg

-Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuran adaylardan; matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, bilgi teknolojileri bölümü mezunları, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

-Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini seçenler, paylaşılan kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN