20 yıl sonra bir ilk! Twente'yi hezimete uğratan Fenerbahçe, tarihe geçen transferi resmen açıkladı!

20 yıl sonra bir ilk! Twente'yi hezimete uğratan Fenerbahçe, tarihe geçen transferi resmen açıkladı!

Ryan Kent, Alexander Djiku, Edin Dzeko, Umut Nayır Sebastian Szymanski, Rodrigo Becão, Mert Müldür, Dusan Tadic, Fred ve Cengiz Ünder gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe, transferde 20 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek tarihi bir imza attı.

UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi play-off turunda evinde ağırladığı Hollanda ekibi Twente'yi 5-1 ile geçerek ikinci maç öncesinde büyük avantaj elde eden Fenerbahçe, transferde 20 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Kanarya, tarihe geçen transferi resmen açıkladı.

2013-2014 sezonundan bu yana Süper Lig'de şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe, bir transferde daha mutlu sona ulaştı. Kanarya, uzun süredir transfer listesinde yer alan yıldız ismin transferini resmen duyurdu.

Transfer sezonunun açıldığı günden bu yana Ryan Kent, Alexander Djiku, Edin Dzeko, Umut Nayır Sebastian Szymanski, Rodrigo Becão, Mert Müldür, Dusan Tadic, Fred ve Cengiz Ünder'i kadrosuna katan Fenerbahçe, bir transferi daha bitirdi.

İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, bir süredir transfer listesinde yer alan 28 yaşındaki Hırvat kaleci Dominik Livakovic’i kadrosuna kattı.

Sarı-lacivertliler, Livakovic ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, Livakovic’in kulübü Dinamo Zagreb’e yetiştirme bedeli hariç 6 milyon 650 bin Euro’ya ek olarak 950 bin Euro da bonus olacak şekilde bonservis bedeli ödeyeceğini açıkladı.

Hırvat milli kaleci, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan 5 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza töreninde yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ile sportif direktör Mario Branco da hazır bulundu.

Dominik Livakovic - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

TARİHE GEÇTİ

Hırvat kaleci, 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan ilk Hırvat futbolcu olarak tarihe geçti. Başarılı eldiven ayrıca sarı-lacivertli ekibin tarihindeki 3. Hırvat futbolcu oldu. Kanarya son olarak 2003-2004 sezonu başında Hırvat savunma oyuncusu Stjepan Tomas'ı kadrosuna katmıştı.

Bu sezon 7 maçta Hırvat ekibinin kalesini koruyan başarılı eldiven söz konusu karşılaşmalarda kalesinde 6 gol gördü. Başarılı eldiven özellikle 2022 Dünya Kupası'nda yaptığı kurtarışlar ile adından söz ettirmiş ve turnuvaya damga vurmuştu.

Livakoviç: "Volkan Demirel’i izledim"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN