20 yıl sonra ilk kez! Fenerbahçe, Twente maçına saatler kala tarihe geçecek transferi resmen açıkladı: İmzalar atıldı!

20 yıl sonra ilk kez! Fenerbahçe, Twente maçına saatler kala tarihe geçecek transferi resmen açıkladı: İmzalar atıldı!

Bu sezon İsmail Kartal yönetiminde üç kulvarda da başarılı sonuçlar kazanmayı amaçlayan Fenerbahçe, bir transferde daha mutlu sona ulaşarak transferde 20 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi play-off turunda bu akşam Hollanda ekibi Twente'yi konuk edecek Fenerbahçe, bir transferde daha mutlu sona ulaştı. Kanarya, karşılaşmaya saatler kala transferde 20 yıl sonra bir ilke imza attığını duyurdu.

Bu sezon İsmail Kartal yönetiminde 2013-2014 sezonundan bu yana devam eden şampiyonluk özlemini dindirmeyi amaçlayan Fenerbahçe, Ryan Kent, Alexander Djiku, Edin Dzeko, Umut Nayır Sebastian Szymanski, Rodrigo Becão, Mert Müldür, Dusan Tadic, Fred ve Cengiz Ünder'in ardından bir transferde daha mutlu sona ulaştı.

Kanarya, bir süredir kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı, Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'in başarılı eldiveni Livakovic'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklamada "Kulübümüz, profesyonel futbolcu Dominik Livakovic’in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bugün İstanbul'a gelecektir." ifadelerine yer verildi.

Kanarya'nın başarılı eldiven için Hırvat ekibine 10 milyon euro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor.

TARİHE GEÇECEK

Hırvat kaleci, 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan ilk Hırvat futbolcu olarak tarihe geçecek ve sarı-lacivertli ekibin tarihindeki 3. Hırvat futbolcu olacak. Kanarya son olarak 2003-2004 sezonu başında Hırvat savunma oyuncusu Stjepan Tomas'ı kadrosuna katmıştı.

Bu sezon 7 maçta Hırvat ekibinin kalesini koruyan başarılı eldiven söz konusu karşılaşmalarda kalesinde 6 gol gördü.

Başarılı eldiven özellikle 2022 Dünya Kupası'nda yaptığı kurtarışlar ile adından söz ettirmiş ve turnuvaya damga vurmuştu.

Dominik Livakovic - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN