7 ameliyattan sonra yürüyemeyecek durumda! Pep Guardiola dehşete düştü

7 ameliyattan sonra yürüyemeyecek durumda! Pep Guardiola dehşete düştü

Futbol dünyasının son 10 yılına teknik direktörlükte sergilediği vizyon ve başarılarıyla damga vuran Pep Guardiola, futbolculuk ve teknik direktörlük yıllarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, İtalya'da 'Pep Guardiola ile Yetenek Üzerine Diyaloglar' adlı bir etkinliğe katıldı.

Futbolculuk yıllarında İtalya'da geçirdiği günlere ve teknik direktörlük macerasına değinen 52 yaşındaki teknik direktör, şu ana dek çalıştığı en iyi futbolcunun kariyerini Inter Miami'de sürdüren Lionel Messi olduğunu söyledi.

guardiola-messi.jpg
Lionel Messi ve Pep Guardiola

"GÖRDÜĞÜM EN İYİ OYUNCU MESSİ"

"Futbol oynamaya başladığımda Serie A en güçlü ligdi, Sacchi'nin Milan'ı ve Juventus çok üst düzey takımlardı.

37 yaşında Barcelona'nın B takımı ile teknik direktörlüğe başladım. Haftada bir maçım vardı, bu size süreçte yardımcı oluyor. Basın toplantısı ve medya yoktu, bu da işleri kolaylaştırdı. Bu durum hoşuma gitti.

17-18 yaşındaki oyunculara teknik direktörlük yapmakla yaşı daha büyük oyunculara antrenörlük yapmak arasında fazla fark yok. Temelde her ikisi de ve futbol seviyesi aynı. Şu ana kadar gördüğüm en iyi oyuncuysa Messi.

Maradona da kendi zamanında çok güçlüydü ama Messi gerçekten de başka bir seviyede. Ceza sahası etrafında topu onla buluşturduğumuzda bir şekilde gol atmayı başarıyordu.

guardiola-baggio.jpg
Pep Guardiola ve Roberto Baggio

"YÜRÜMEYECEK DURUMDAYDI"

İtalya'da oynadığım dönemde Roberto Baggio ile aynı takımdaydık. Roberto Baggio ile 7 ameliyattan sonra tanıştım, neredeyse yürüyemiyordu ama inanılmaz bir kalitesi ve seviyesi vardı.

Eğer bunca ameliyattan sonra böyle oynuyorsa, Fiorentina ve Juventus günlerini hayal etmeye cesaret bile edemeyeceğimi düşünmüştüm."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN