Ahmet Ağaoğlu Ali Koç'u hedef aldı: Kendi başarısızlığını örtmek için...

Ahmet Ağaoğlu Ali Koç'u hedef aldı: Kendi başarısızlığını örtmek için...

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bordo-mavili camiaya yönelik açıklamalarına cevap vererek Trabzonspor'un elde ettiği başarılarla insanların ayarlarını bozduğunu belirtti. Ağaoğlu "Üç senede üç kupa kazanmış, dördüncü kupanın da finalisti. Bir de şampiyonluk kutlamaları... Herkesi bu şaşırttı, insanların ayarlarını bu bozdu. Dışarda olsam benim de ayarım bozulurdu, kıskanırdım" açıklamasında bulundu.

Süper Lig'de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yüklenen Başkan Ağaoğlu, sarı-lacivertli kulübün başkanının kendi başarısızlığının üzerini örtmek için Trabzonspor'u hedef aldığını söyledi. Büyük camiaların tartışma içerisine girmemesi gerektiğini belirten Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Birtakım suçlamalar da oldu. Eğer bu sene bizim başarımızı farklı faktörler üzerinden değerlendiriyorlarsa o zaman 2005 yılı mayıs ayında oynanan bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı var. Cem Papila'nın yönettiği bir maçtı. Şampiyonu belirleyen hatalar zinciri olan bir maçtı. Bu konularda bu kadar hassas olan insanların en azından o gün orada çok daha farklı tutum sergilemesi gerekirdi. O zaman VAR sistemi de yok, 1,5 metreden atılan ofsayt gol, 2 metre geriden gelip atılan gole ofsayt bayrağı, verilmeyen penaltı. Sadece maçın neticesi değil, şampiyon da belirlendi. 1970'lerden bu yana onlarca maç sayabilirim. Bunları yaparken insanların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Bu tür söylemlerle sosyal anlamda da büyük sıkıntı yaşanabilir. Karşı taraf bunu gördü mü görmedi mi bilmiyorum. Belki de gördü bilinçli olarak yaptı. Ama biz o tuzağa da düşmedik.

ALİ KOÇ KENDİ BAŞARISIZLIĞININ ÜZERİNİ ÖRTMEK TRABZONLULARI HEDEF ALDI

Diğer kulüp başkanlarıyla tartışma içine girmedik. Her şey kamuoyunun gözü önünde cereyan etti. 2 aylık süreç içinde Fenerbahçe Başkanı'nın Trabzonspor ve yönetimi hedef alan zaman zaman da genişleterek Trabzonluları hedef alan açıklamaları oldu. Kendi başarısızlıklarının üstünü örtmek için yapılan bir algı olarak da değerlendirilebilir.


BİZİ TARTIŞMAYA ÇEKMEYE YÖNELTEN AÇIKLAMALARDI

Bana göre maksatlı yapılan ve bizi tartışmaya çekmeye yönelten açıklamalardı. Bunu yaparsanız enerjinizi boşa harcamış olursunuz. Yöneticilerin sporun ruhunu bilmesi gerekir. Sahadaki mücadeleden başlar. Yönetim ve kulüp başkanları sahadaki örneği sergileyemezse kopukluk meydana gelir. Başarıyı da yakalayamazsınız. Biz tartışmaların uzağında kalmak istedik. Geçmişte de oldu. Bu Trabzonspor'un konsantrasyonunu bozmak ve kendi camiasını konsantre etmek olarak da değerlendirilebilir. Bunların hiçbirine prim vermedik ve kendi işimize odaklandık. Hedefe kilitlendik. Buna harcayacak enerjimiz yoktu.

BÜYÜK CAMİALAR TARTIŞMAYA GİRMEMELİ

Büyük camialar tartışma ortamının içine girmemeli. Karşı taraf bunu gördü mü, görmedi mi? Bilemiyorum. Biz tuzağa düşmedik. Son 20 yıldır aynı siyasi iktidar görev başında. O siyasi süreç Trabzonspor lehine işliyorsa geçmişte yaşadığımız travmaların da gerçekçi olarak gösterilmesi gerekir. Cumhurbaşkanımız mı hedef gösterilmek istendi? Biz hep sahada kalmaya çalıştık. Tartışmaların içerisine girmedik. Bilinçli olarak tartışmaların içine çekilmek istendiğimizin farkındaydık. Bu tartışmaları yaratan insanların enerjilerini kendi lehimize kullandık diyelim.

AYRILMASI MUHTEMEL OYUNCULAR VAR

Abdullah hoca ile görüştük. O konuda bir sıkıntı yok. Hoca bizi niye bıraksın ya da biz neden hocayı bırakalım? Bunların dile getirilmesini doğru bulmuyorum. Biz zaten 4-5 ay önce hocayla bu konuyu konuştuk. Nisan ayında yaptığımız toplantı var. Ayrıca Şubat ayında da bu konu gündeme gelmişti. "Başkanım benden yana bir sıkıntı yok. Düşüneceğimiz en son konu bu" dedi. Sözleşmesi bitecek oyuncular var. Amacımız kadroyu korumak. Ama finansal program dahilinde yapmalıyız. Bir finansal model dahilinde yapacağız. 2-3 oyuncumuzla sözleşme imzalayıp devam etmeyi düşünüyoruz. Ayrılması muhtemel oyuncular var. Onların yerine de kadroya katacağımız isimlerin çalışmasını da yapıyoruz.,

NWAKAEME'DEN CEVAP BEKLİYORUZ

Nwakaeme ile ilk sözleşme uzatma görüşmesini 19 Eylül'de başlattık. Neredeyse 9 aya yakın bir süre geçti. Biraz uzun süren bir süreç. Kendisine kulübün verebileceği en yüksek ücreti teklif ettik. "Ben Trabzonspor'u seviyorum" demişti. Bunu medyaya değil, bize de söyledi. Kendisinden cevap bekliyoruz. Geçtiğimiz hafta konuştuk. Menajerleriyle birlikte toplantı yaptık. Cevap bekliyoruz.

GEÇEN SENENİN TEKRARINI YAPACAĞIZ

1-2 futbolcu kamp döneminin içine sarkabilir. Ama diğer hepsinin bitirilmesini arzu ediyoruz. Tabii ki diğer liglerin de durumunu değerlendirmek gerekiyor. Belki 1-2 oyuncu sarkabilir. Transferde geçen senenin tekrarını yapma düşüncesindeyiz. Böyle yapınca erken yol alıyorsunuz. Bunu yapamayanların yaşadığı sıkıntılar da ortada. Diğer birkaç kulübümüz bunun sıkıntısını ciddi anlamda yaşadı.

TRABZONSPOR İNSANLARIN AYARLARINI BOZDU

Üç senede üç kupa kazanmış, dördüncü kupanın da finalisti. Rayına oturmuş bir ekonomik yapısı var. Maaşlar ve primler sorunsuz ödeniyor. Bir de şampiyonluk kutlamaları... 'Küllerinden doğdu.' deniyor ya biz küllerimizden doğmadık. Bu ateş hiç sönmemişti. Herkesi bu şaşırttı, insanların ayarlarını bu bozdu. Dışarda olsam benim de ayarım bozulurdu, kıskanırdım. Trabzonspor'un yaptığını herkes yapmak ister. Dört sene öncesine gidelim. Özellikle yabancı bir oyuncuya teklif yaptığınız zaman ödemelerle alakalı banka teminat mektubu istediğini söylerdi. Buraya gelmekten imtina ediyordu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN