Abdullah Avcı isim verdi: Kadromuza katmak istiyoruz

Abdullah Avcı isim verdi: Kadromuza katmak istiyoruz

Süper Lig'de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşarak taraftarlarını mutlu eden Trabzonspor gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edebilmek için iddialı bir takım kurmak istiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın transfer raporu doğrultusunda hareket eden Trabzonspor'da Avcı, kadroya katılmasını istediği oyuncuyu açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir sezonu geride bırakan Trabzonspor, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda mücadele edecek. Bordo-mavili kulüp play-off turunu geçerek tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmek istiyor.

Karadeniz temsilcisi bu hedef doğrultusunda kadrosunu güçlendirmeye yönelik çalışmalara başladı. Fırtına'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, Anadolu Ajansı'na konuşarak kadroya katılmasını istediği futbolcuyu açıkladı.

Abdullah Avcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Geçen sezon iyi bir kadro kurduk. Oyuncu grubu buna uygun bir şekilde cevap verdi. Bu sene tekrar şampiyonluğa oynayacağız. En yakın ulaşılabilir hedefimiz ise UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'ları. Trabzonspor'un bir senelik maaş bütçesini karşılayabilecek bir durum var. 50 küsur maç oynayacağız. Buna göre kadro yapısını zenginleştirmemiz gerekiyor

TALİHSİZ KURALAR ÇEKİYORUM

Avrupa'da bütün takımların plan ve stratejileri var. Sezon başı çok önemli maçlar oynadık Molde ve Roma ile. Mourinho o gün hakkımızı verip, 'İyi bir organizasyon takımı ve Konferans Ligi takımı değil.' dedi. Avrupa'da her maç zordur. Başakşehir'de Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'da direkten döndük. O gün gidemedik, bugün belki nasip olacak. Bütün arzumuz o hedefe ulaşmak. 'O çıksın, bu çıksın' diye beklentim olmadı ama talihsiz kuralar çekiyorum.

BU SENE TATMİN OLMADIĞIM OYUNLAR OLDU

Başakşehir'de bazı şeyleri adım adım çok geliştirdik. En son 'enler' oldu. 7 senedir en fazla puan ortalamasına sahip antrenör ekibiyiz ama itibarsızlaştırıldık. Neden? Çünkü ikinci oluyormuşuz. Şimdi birinci olduk, 6 seneyi geri mi aldık? Beşiktaş'ta yaşadığım deneyimler var. Başakşehir'deyken kaybettiğim bir Fenerbahçe maçında, iddialı bir konuşma yaptım, 'Canım yansa da böyle başlayacağım.' dedim. Sonra hayat ve deneyimlerimle böyle olmadığını, değişik oyunları oynamam gerektiğini, rakibe göre, oyuna, oyuncuya göre esneklik getirmem gerektiğini düşündüm. Pasla başlıyorsun, 'Nereden çıktı bu?' diyorlar. Direkt oynuyorsun, 'Niye pasla başlamadın?' diyorlar. Trabzon'da sağ stoperin sol ayaklı bir oyuncu, başlayamazsın. Cornelius'a atarsın tutar, 3. bölgede pas oynarsın. Bu oyun ve düşünce esnekliğine bugün teknik direktörler sahip olmalı.

Ben de bu sene çok net kullandım. İlk hafta ekibimden bir hocam, 'Hangi bekle başlayacağız?' dedi. 'Başlamayacağız, önce sonuç alacağız.' dedim. (2020-2021 sezonunda göreve başladığında) Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü maçlarında zor sonuç aldık. İki hafta sonra medya, 'Hücum oynamayacak mı?' demeye başladı. Bu Play Station değil. 'Biliyorsanız hücum seti çizin, uygulayacağım.' dedim. Bu sene tatmin olmadığım oyunlar oldu. Önümüzdeki sene uygulamak istediğimiz oyunlar var

AHMETCAN'A ALMANYA'DAN TEKLİF GELDİ

Ahmetcan, 18 ay evvel gittiğimde antrenmandaydı. Harika bir fizik, sol ayak ve stoper. Gelişime açık. Onu 'Trabzon'un yüzü yapalım' dedim. Çok önemli mesafe kat etti. Fırsatı çok iyi kullandı. Avrupa'da ciddi yerlerden teklifler var. Oyuncunun ve kulübün menfaatleri doğrultusunda karar veririz. Ahmetcan'a Almanya'dan teklif geldi diye biliyorum. 1-2 yatırım yapan takımların takibe alıp teklif sunacağını duymuştum. Gelişime açık bir oyuncudan bahsediyoruz. Yatırımımızı doğru yapmamız lazım. Topla ilişkisi olan bir oyuncu. Her ligde oynayabilir.

Tanıdığım ve çalıştığım oyuncular. Evren Eren Elmalı çıkış yapan bir oyuncu. Konuşulan rakamlar doğruysa, iç piyasada o rakamların olması mümkün değil. A Milli Takım'a seçildi. Bu isimler, yerli ve kendini kanıtlamış oyuncular. Şu an itibarıyla bir bağlantım yok. Oğuzhan'ı A Milli Takım'a aldım. Beşiktaş'ta çalıştım. Hep aşağı doğru seyretti. Öyle bir düşüncemiz yok

NWAKAEME'NİN TAKIMDA KALMASINI İSTİYORUZ

Ben teknik direktörüm. Bir tarafım da kurumcudur. Kulübü borçlandıracak bir durum hiçbir zaman oluşturmadım. Bazen fren bile oldum. Nwakaeme, karşılığı olan bir oyuncu. Kalmasını da konuşmuştuk. Kendisi de istiyor. Devam eden bir süreç var. Başkan ve yönetim kurulu kararlarını verecek. Çok detayları bilemeyiz. Bu bir ekonomi. Kulüp kendi bütçesine çekmeye çalışıyordur.

BOATENG'İ TRANSFER ETMEK İSTİYORUZ

Boateng'in ismi geldi, son durumunu inceliyoruz. Eğer bir sakatlığı yoksa ve kulübün bütçesini zorlamazsa talep edeceğimiz bir oyuncu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN