Ahmet Ağaoğlu: O teklifi reddetmem hayatımın pişmanlığıydı

Ahmet Ağaoğlu: O teklifi reddetmem hayatımın pişmanlığıydı

Süper Lig'de yıllar sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulunarak Bordo-mavili kulüpte başkanlığa seçildiği günden bu yana yaşadığı en büyük pişmanlığı açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'de 38 yıl aradan şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

BeIN Sports’ta Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Ahmet Ağaoğlu, sözleşmesi sona eren Nijeryalı yıldız Anthony Nwakaeme’ye yapabilecekleri en yüksek teklifi yaptıklarını açıkladı. Başkan Ağaoğlu ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına da sert bir dille yanıt verdi.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Şampiyonluğumuz üstünden yaratılmaya çalışılan algılar... Dönün arkanıza bakın. Kupasını resmi olarak 38 sene üzerine müzesine koyan bir Trabzonspor var. Ülke futbolunda son 20-25 senedir her şey güllük gülistanlıktı da bu sene mi ayar bozuldu?

ANTRENMANDA KUPA KALDIRMAK ZORUNDA KALIYORSUNUZ

Birileri, son maçlarda Trabzonspor panikledi dedi. Önümde 30 metre var, arkamdaki rakibim 20 metrede. Trabzonspor, yarışı oraya kadar getiren takım, son 5 maçta 4 puan mı alamayacaktı? Geliştirmek için devamlı çalışmak zorundasınız. Laf üreterek olmuyor bu. Sonra antrenmanda kupa kaldırmak zorunda kalıyorsunuz.

aga.jpg

BOĞAZ KÖPRÜLERİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL

Sivasspor, şampiyon olursa, şöyle bir sıkıntı olur, kutlamalardan rahatsız olan insanlar var. O oranın takımı, neden burada kutlama yapıyor diye. İstanbul’da 3-5 milyon Sivaslı var. Onlar sanırım otobüsle Sivas’a gidip kutlama yapacak. Tabii bunlar işin şakası. Herkes şampiyonluğunu istediği yerde kutlayabilir, ülkenin herhangi bir toprak parçası kimsenin tekelinde değil, hele Boğaz Köprüleri.

3 YILLIK SÖZLEŞME BİZİM İÇİN YÜKSEK GELDİ

Anthony Nwakaeme’ye verebileceğimiz en yüksek ücreti verdik. 3 yıllık sözleşme bizim için yüksek geldi. Çok değerli bir oyuncu. 33 yaşına gelmiş olması da beni endişelendirmiyor. Biz teklifimizi yaptık bekliyoruz. Uğurcan’ın kalmasını istiyorum. Ona teklif geldiğinde 3 kere düşünüyorum. Bizimle kalmasını istiyorum. Tek resmi teklif Ahmetcan Kaplan’a geldi yurtdışından.

TÜM KULÜPLER 8+3’Ü DESTEKLİYOR

8+3 ya da 7+4 değil, 7+4 devreye girerse, bu sefer 14 oyuncu değil 12 oyuncu kadroda bulundurabiliyorsunuz kadroda. Kulüpler bir değil, iki oyuncuyu göndermek zorunda. Kulüpler Birliği Başkanı olarak bunları anlatmak benim görevim TFF’ye. Transfer takvimi açıklandı, limitler belli değil. Yeni yönetimi bekleyeceğiz. 14 oyuncu mu, 12 oyuncu mu, onu da bilmiyorum. Öyle bir belirsizlik var. Benim önümde süre var ama yaptığım planı revize etmek zorundayım. Ben planı mart ayında yapıyorum ama siz TFF olarak yabancı sayısı için net bir şey vermiyorsunuz. Neye göre bütçe oluşturacak, neye göre plan yapacak takımlar. Eksik olmasın Nihat Özdemir de eksik olmasın “Haydi bana eyvallah” deyip gitti. Tüm kulüpler 8+3’ü destekliyor.

HAYATIMIN PİŞMANLIĞI

Lille, Yusuf Yazıcı için 8 milyon Euro ile gelmişti, pazarlıkla 18’le gitti. Yusuf’u verdikten sonra Manchester City’den Abdülkadir Ömür için teklif geldi. Yusuf’ta 18 milyon gelince, Abdülkadir Ömür için de 23 milyon Euro teklif geldi. İkisini aynı anda göndermenin doğru olmadığını düşündüm. O teklifi reddetmek hayatımın pişmanlığı. Ardından sakatlık yaşadı, yaşı hala genç. Hem performansının hem de değerinin artacağını düşünüyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN