Ali Koç'tan olay açıklama: Şerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik

Ali Koç'tan olay açıklama: Şerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray deplasmanında kazanılan zaferin ardından yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Koç, maçın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile yaşadığı gerginliği ve maçın hakemini sert sözlerle eleştirdi. "Bugün gerçek şampiyonun kim olduğunu; şerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik" diyen Koç, takımını kahramanca savaştıkları için tebrik etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Lig'in 37. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Galatasaray derbisinin ardından Samandıra Tesisleri'nde önemli açıklamalarda bulundu. Maç sonrası Rams Park'ta yaşanan gerginlik ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sözlerine yanıt veren Koç, dikkat çeken ifadeler kullandı.

'GERÇEK ŞAMPİYONU GÖSTERDİK'

Ali Koç, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün gerçek şampiyonun kim olduğunu herkese gösterdik. Takımımız kahramanca mücadele etti ve bu zorlu atmosferde hakeme rağmen son haftaya umutla girmemizi sağladı. Onlara minnettarız" dedi.

'SİSTEMİ YIKMAYA AZ KALDI'

Koç, sistemle ilgili eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:

"Biz herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ancak az kaldı, sistemi yıkmaya çok yakınız. Pek çok kulüp bu durumdan rahatsız. Bu sistem böyle devam edemez. Bugün Süper Kupa'da yabancı hakem istememizin, sezon boyunca yabancı hakem çağrılarımızın ne kadar haklı olduğunu bu maç açıkça gösterdi."

'LİGİN DENGELERİ BOZULDU'

Ali Koç, ligin dengelerinin bozulduğunu belirterek, "Bir takımı şampiyon yapmak ve bazı takımları ligde tutmak için kurulan bu düzen, ligin tüm dengelerini altüst etti. En son böyle bir durumu Haluk Ulusoy döneminde görmüştüm" dedi.

1-008.jpgGalatasaray Başkanı Dursun Özbek

DURSUN ÖZBEK'E CEVAP

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisini düelloya davet etmesine yanıt veren Koç, "Dursun Özbek, beni düelloya mı çağırıyor? Biz iki senedir televizyon karşısında tartışmaya davet ediyoruz. Düello değil, tartışalım. İnsanlar iki başkanın da kimliğini, kişiliğini görsün. Bugün geç oldu, uykusu da kaçmasın. Hafta içi istediği televizyon kanalına, GS TV de dahil, çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. Biz tutarlı insanlarız. Bu çağrısının arkasında dursun! İstiyorsa yarın çıkalım. Sayın Başkan'ın cesaretlenmesine çok sevindim" dedi.

SELAHATTİN BAKİ'NİN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki de sosyal medyada Ali Koç ile yaşadıkları tartışma görüntülerinin gündem olmasının ardından açıklamalarda bulundu. Baki, "Başkanımızla yaşanan 5 saniyelik bir tartışma gündeme oturmuş. Bizim dışarı çıkmamıza izin verilmediği için ortamın gerilme ihtimali vardı. Başkan özellikle beni uyardı, bir tek sen bir şey yapmayacaksın dedi. Sağ elinde kan gördüm, başkanımıza doğru hamle yapan birini gördüm. Bizim üstümüzden gündem yaratmaya çalışmasınlar, biz siyasetçilere yanağımızı okşatmıyoruz. Başkanımızla yaşadığımız 3 saniyelik bir olay." dedi.

'HAKEMİ UNUTMAYACAĞIZ'

Baki, hakem kararlarına yönelik eleştirilerini de dile getirerek, "Takımımızı, hocamızı tebrik ediyorum. Dünya derbisinde 81 dakika 10 kişi oynayıp rakibimize kendi evinde şut fırsatı vermeden kazandık. Bu sıradan bir derbi galibiyeti değil, çok daha ötesidir. Son yıllarda başkanımızın ve yönetimimizin ortaya koyduğu bir argüman var; Fenerbahçe'ye karşı kutsal ittifak. Medya, MHK, federasyon, devletin bazı birimleri bu ittifakta yer alıyor. İtile kakıla buraya kadar getirilen rakibimizle aramızdaki farkı herkes gördü. Bu galibiyet, argümanlarımızı güçlendirdi. Takımımıza, teknik direktörümüze, orayı Kadıköy'e çeviren taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu maçın 19 Mayıs Pazar günü olması da anlamlı. Fenerbahçeliler'e ve Atamız'a armağan olsun." dedi.

"Maçı kazandık diye hakemi unutacak değiliz. Daha ilk yarının başlarında Szymanski'ye ve Ferdi'ye yapılan fauller ortada. Kart bile çıkmadı. Ucuz bir pozisyonda 21. dakikada Fenerbahçe'yi 10 kişi bıraktı. Hem Galatasaray'ı hem Fenerbahçe düşmanlarını hem de hakemleri yendik. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bizlere yaşatmadığı skandal kalmadı. Atadığı hakemler, verdiği kararlar. Riyad skandalından sonra hala görevde kalması başka bir yorum gerektirir. Bu kadar skandal ve kötülüğe rağmen hala çıkıp konuşmuyor."

"Biz başkaları gibi siyasetçilere yanağımızdan makas aldırtmıyoruz!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN