Almanlar penaltılarda gülüyor

Almanlar penaltılarda gülüyor

Dünya Kupası’nda 30 maçın galibi penaltı atışları ile belirlenirken ‘beyaz nokta’nın en başarılı ülkesi Almanya oldu. Panzerler, kupa tarihinde bugüne dek penaltılara giden 4 maçında da sahadan üstün ayrılırken 10 ülkenin ise ‘beyaz nokta’dan galibiyeti yok.

Dünya Kupası tarihinde penaltılara giden maçların en başarılı ülkesi Almanya oldu. Almanya’dan sonra Arjantin (5’te 4) ve Brezilya (4’te 3), penaltıların başarılı ülkeleri olarak dikkat çekti. İngiltere, İspanya ve İtalya ise penaltıların şanssız takımları olarak göze çarptı. Söz konusu üç ülke, kupalarda 4’er kez penaltılara giden maç oynadı ve birer defa başarılı olabildi. Maçları 4 kez penaltılara kalan Almanya; Fransa, Meksika, İngiltere ve Arjantin karşısında turu geçmeyi başardı.

1982 Dünya Kupası’nda 3-3 berabere biten yarı final maçının ardından Fransa’yı penaltılarda 5-4’le geçen Almanlar, 1986’da bu kez çeyrek finalde 0-0 berabere biten karşılaşmada ev sahibi Meksika’yı penaltılarla 4-1 mağlup etti. 1990 Dünya Kupası’nda yarı finalde İngiltere’yi 4-3, 2006’da da çeyrek finalde Arjantin’i 4-2’lik skorlarla geçen “Panzerler”, böylece penaltılarda fire vermedi. Bu arada maçları 5 kez penaltılara kalan Arjantin, 4’ünde başarılı olurken Brezilya da 4 karşılaşmanın 3’ünde mutlu sona ulaştı. Hırvatistan ise 2018 Dünya Kupası’nda penaltılara giden iki maçını da kazandı.

Avrupa’nın önde gelen futbol ülkeleri arasında yer alan İngiltere, Dünya Kupası’ndaki penaltı şanssızlığını 2018’de kırmayı başardı. İngiltere, penaltılarındaki ilk galibiyetini, Kolombiya 4-3’le karşısında aldı. Dünya Kupası’nda 10 ülke, penaltılarda gülemedi. Japonya, Yugoslavya, Gana, İsviçre, Şili, Yunanistan, Kolombiya ve Danimarka birer, Meksika ve Romanya ikişer kez penaltı atışlarına giden maçlarda başarılı olamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN