Angers 0-2 Lille (Maç özeti)

Angers 0-2 Lille (Maç özeti)

Fransa Ligue 1'in 38. haftasında milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, deplasmanda Angers'e konuk oluyor. Ligde 1 puan lider durumda bulunan kırmızı-mavililer, kazanması halinde ligde 4. kez şampiyon olacak. Lille'ın şampiyonluk maçı 23 Mayıs 2021 Pazar günü saat 22.00'de Bein Sports 2 kanalından canlı yayın ile ekranlara gelecek. İşte, maç özeti...

Fransa Ligue 1'de şampiyon bu akşam belli oluyor. Çekişmeli geçen sezonda mütevazı kadrosuyla, 'petrol zengini' sahibi olan Paris Saint Germain'in (PSG) önünde yer almayı başaran Lille, şampiyonluk heyecanını son haftaya taşımayı başardı. 35 yaşındaki Burak Yılmaz attığı kritik gollerle takımının bu sezonki başarısında büyük pay sahibi oldu.

ANGERS 0-2 LILLE (MAÇ ÖZETİ)

Ligin 37. haftasında Marsilya deplasmanına konuk olan Angers, karşılaşmayı 3-2'lik mağlubiyetle tamamlarken, son 9 haftada 6. mağlubiyetini aldı ve bu süreçte sadece küme düşmesi kesinleşen Dijon'u mağlup edebildi. Ligde Avrupa hedefinin sona ermesiyle birlikte sezonu erken kapatan ve son 9 haftanın en kötü performans grafiklerinden birini ortaya koyan Angers, sezonun ilk yarısında 2-1 mağlup ettiği lider Lille karşısında kazanarak, kabusa son vermek istiyor. Ev sahibi için 3 puan sadece prestij getirecek.

ANGER LILLE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Fransa Ligue 1'in 38. ve son haftasında oynanacak Angers-Lille maçı, 23 Mayıs 2021 Pazar günü saat 22.00'de Raymond Kopa Stadyumu'nda oynanacak. Mücadele Bein Sports 2'den naklen ekranlara gelecek.

Geçen maçında Saint Etienne ile 0-0 berabere kalan Lille, zirvedeki yerini korumayı başarırken, son 7 haftada maç kaybetmedi. 270 dakikadır kalesinde gole izin vermeyen Christophe Galtier'in öğrencileri, Ligue 1'de son haftaya en yakın rakibinin 1 puan üzerinde lider olarak giriyor. Angers deplasmanında kazanması halinde 10 yıl sonra şampiyon olmayı garantileyecek olan Lille, hedefsiz rakibi karşısında mutlak favori. Ligin en iyi savunma performansıyla son haftaya kadar girmeyi başaran konuk ekip, Burak Yılmaz, David ve Bamba'nın gol istatistikleri ise Lille cephesinde liderliği getiren önemli faktörlerden biri.

MUHTEMEL 11'LER

ANGERS

Paul Bernardoni
Pavlovic
Romain Thomas
Ould Khaled
Ibrahim Amadou
Angelo Fulgini
Mateo Pavlovic
Thomas Mangani
Pierrick Capelle
Bobichon
Lois Diony

LILLE

Mike Maignan
Domagoj Bradaric
Soumare
Reinildo Mandava
Sven Botman
Boubakary Soumare
Renato Sanches
Jonathan Bamba
Xeka
Luiz Araujo
Burak Yılmaz

LILLE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille, karşılaşmayı kazanması halinde 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayacak. Lille'in berabere kalması halinde ise kuzey takımının kupayı müzesine götürebilmesi için ligde ikinci sırada yer alan PSG puan kaybetmesi gerekiyor.

Son hafta maçlarında Lille'in yenilmesi, PSG'nin berabere kalması ve Monaco'nun kazanması halinde üç takım sezonu aynı puanda bitirecek. Bu durumda genel averajın sıralamayı belirleyeceği Ligue 1'de lider Lille'in +40, PSG'nin +56, Monaco'nun +34 averajı bulunuyor.

Ligue 1'de son haftaya Lille 80, PSG 79, Monaco ise 77 puanla girdi.

Lille, bugüne kadar Ligue 1'de 1946, 1954 ve 2011'de olmak üzere 3 kez kupayı müzesine götürdü. Kuzey ekibi, Angers karşılaşması sonunda mutlu sona ulaşması halinde 10 yıl sonra şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

MİLLİ FUTBOLCULAR BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, Lille'in bu sezonki başarısında önemli rol oynadı.

Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen attığı gollerle takımının şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunmasına büyük katkı sağladı.

Ligde bu sezon çıktığı 27 maçta 15 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en golcü ismi konumunda. 35 yaşındaki forvet, Lille'de aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmişti. Burak Yılmaz'ın Olympique Lyon deplasmanında serbest vuruştan attığı gol, nisan ayının en iyisi seçilmişti.

Ligue 1'de bu sezon 31 maçta forma giyen Yusuf Yazıcı'nın 7 golü bulunurken, Zeki Çelik de 28 karşılaşmada 3 gol kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN