Arap'lar Avrupa futbolunu satın alıyor: Laporte'de Arabistan'a gitti

Arap'lar Avrupa futbolunu satın alıyor: Laporte'de Arabistan'a gitti

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin iyi futbolcularını büyük bütçelerle kadrosuna katan Arap kulüpleri transferlerine devam ediyor. Son olarak Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi takımlarından Al Nassr, İngiltere ekibi Manchester City'den İspanyol savunma oyuncusu Aymeric Laporte'u transfer etti.

Avrupa'da top koşturan birçok yıldız ismi büyük bütçelerle kadrosuna katan Suudi Arabistan ekipleri transferlerini sürdürüyor.

laporte1.jpg

Kadrosunda Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Otavio, Marcelo Brozovic, Alex Telles, Seko Fofana, David Ospina ve Anderson Talisca gibi yıldız isimleri bulunduran Al-Nassr son olarak kadrosuna Aymeric Laporte'yi de kattı.

İngiltere basınında transferin 27,5 milyon avro bonservis bedeliyle gerçekleştiği ve Laporte'un 3 yıllık sözleşmeye imza attığı öne sürüldü.

laporte2.jpg

Athletic Bilbao altyapısında yetişen 29 yaşındaki futbolcu, 2018'de Manchester City'ye transfer oldu. Beş Premier Lig, 3 Lig Kupası, 2 Federasyon Kupası, birer UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşadığı Manchester City kariyerinde 180 maça çıkan Laporte, 12 gollük katkı sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN