Arjantin Milli Takımı ve Messi futbol ilklerine imza attı

Arjantin Milli Takımı ve Messi futbol ilklerine imza attı

2022 Dünya Kupası'nda birçok ilke imza atıldı. Arjantin Milli Takımı, Dünya Kupası'nda ilk kez, ilk 11'de 4 tane 34 yaşın üstünde oyuncu bulundurarak futbol tarihine geçti. Bunun yanı sıra Messi de 4 farklı Dünya Kupası'nda Arjantin adına gol atan ilk oyuncu oldu.

Arjantin Milli Takımı ve Lionel Messi, Dünya Kupası'nda tarihe geçen istatiklere imza attı.

Arjantin, 2022 Dünya Kupası'ndaki ilk maçına Suudi Arabistan karşısında çıktı. Mavi-Beyazlılar'da ilk 11'de yer alan 4 isim 34 yaş üstündeydi. Bununla birlikte ilk kez Dünya Kupası'nda bir takım ilk 11'de 4 tane 34 yaşın üstünde oyuncu bulunduran ilk takım Arjantin oldu.

Suudi Arabistan karşısında; Lionel Messi, Nicolas Otamendi, Angel Di Maria ve Papu Gomez bu istatistiği sağlayan isimler oldu.

Arjantin 1986'nın ardından ilk Dünya Kupası'nı kazanmak istiyor. Son olarak 2014'te finale yükselen ülke, Almanya'ya uzatmalarda kaybetmişti.

MESSİ DE ARJANTİN TARİHİNE GEÇTİ

Son Dünya Kupası'na çıkan Lionel Messi, Suudi Arabistan karşısında bulduğu gol ile birlikte 4 farklı Dünya Kupası'nda Arjantin adına gol atan ilk oyuncu oldu.

Brezilya'dan Pele, Almanya'dan Seeler ve Klose, Portekiz'den Cristiano Ronaldo daha önce bu başarıya ulaşan isimler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN