UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının 7. haftasında Galatasaray, sahasında İspanya temsilcisi Atletico Madrid’i konuk etti. Rams Park’ta oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona ererken, mücadele Avrupa basınında manşetlere taşındı.
Karşılaşmada ilk golü konuk ekip Atletico Madrid buldu. Sarı-kırmızılılar, 1-0 geriye düştüğü maçta oyundan kopmayarak skora denge getirdi ve sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonki ilk beraberliğini aldı ve puanını 10’a yükseltti. Hem tribün atmosferi hem de iki takımın sahadaki mücadelesi, Avrupa’nın önde gelen spor basınında geniş yer buldu.

MARCA: Atletico Madrid, İstanbul'da çok fazla fırsat yarattı ancak sadece birini değerlendirebildi ve Galatasaray ile berabere kalarak galibiyetten uzak bir maça imza attı. Bu beraberlik Llorente'nin kendi kalesine attığı gol nedeniyle üzücü oldu.
AS: Giuliano, Atletico'ya erken bir üstünlük sağladı ancak Llorente'nin kendi kalesine attığı gol, üç puanı almalarını engelledi. Oblak uzatma dakikalarında yaptığı kritik kurtarışla daha fazla hasarı önledi.

LEQUIPE: Bu souç Madrid ekibi ve İstanbul ekibi için bu lig aşamasında bir ilk oldu.
OK DİARİO: Atletico, Şampiyonlar Ligi'nde zor durumda kaldI.

ELPAİS: Atletico'nun Galatasaray karşısında aldığı acı dolu beraberlik. Kırmızı-beyazlıların ilk sekize girebilmek için Bodo Glimt'i ezici bir şekilde yenmeleri ve diğer sonuçları da umut etmeleri gerektiği anlamına geliyor.
ONEFOOTBALL: Atletico Madrid, Türk cehenneminde sıkışıp kaldı.

LARAZON: Atletico Madrid, Galatasaray ile berabere kalarak durumunu daha da karmaşık hale getirdi.
MUNDO DEPORTİVO: Simeone, Galatasaray maçı öncesi Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde son 2 maçta 4 puanla ilk 8'e giremeyeceğini iddia etmişti. Bu elde edebilecekleri en iyi sonuç ve Oblak'ın uzatma dakikalarında Galatasaray'ın golünü engelleyen mucizevi kurtarışı sayesinde bunu başardılar.

SPORT: Atletico Türkiye'de kendi ayağına sıktı.
ABC: Atletico Madrid'in Türkiye'deki Şampiyonlar Ligi macerası endişe verici bir istikrarsızlıkla gölgelendi ve beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuç onları Avrupa'nın en iyi sekiz takımı arasına girip giremeyecekleri veya play-off'lardan kaçınabilecekleri konusunda belirsizliğe düşürdü.

ELPERİODİCO: Atletico Madrid'in Türkiye'deki serüveni hayal kırıklığıyla sona erdi ve son maç gününde ilk 8'e girme mücadelesi vermek zorunda kalacaklar.
ULTİMAHORA: Atletico Madrid İstanbul'da beklentilerin altında kaldı.
Şampiyonlar Ligi'nden dev gelir: Galatasaray kasayı doldurdu
Şampiyonlar Ligi'nde haftanın sonuçları ve puan durumu: Galatasaray kaçıncı sırada?

