Bjelica'dan tekrarlanması güç başarı! Trabzonspor'un tarihine geçti

Bjelica'dan tekrarlanması güç başarı! Trabzonspor'un tarihine geçti

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, evinde ağırladığı Alanyaspor'u 5-1 ile geçti. Hırvat teknik adam yönetiminde galibiyet serisini 3 maça çıkartan bordo-mavili ekip, tarihinde bir ilki başardı.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, 37. hafta karşılaşmasında sahasında Alanyaspor'u ağırladı. Ligin ilk yarısında 5-0 mağlup olduğu rakibini 5-1 ile geçen bordo-mavili ekip, bu galibiyetle tekrarlanması güç bir başarıya imza attı.

Süper Lig'in 37. haftasında Trabzonspor ile Alanyaspor, Akyazı Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden ev sahibi ekip 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor'da hafta içinde futbolculuk kariyerini sonlandıracağını açıklayan Marek Hamsik, Trabzon'daki son maçına çıktı. Corendon Alanyaspor maçıyla Trabzon'da son kez bordo-mavili taraftarlar önüne çıkan Slovak efsane, ilk 11'de kaptan olarak görev yaptı. Taraftarlar, maç öncesi sevgi gösterisinde bulundukları Marek Hamsik'i alkışlarken Slovak oyuncu da aynı şekilde karşılık verdi.

7108129.jpg

Abdullah Avcı'nın istifası sonrasında Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile anlaşan Trabzonspor, Fatih Karagümrük ve Giresunspor maçlarının ardından Alanyaspor'da 4'ün üzerinde gol attı. Opta verilerine göre; Hırvat teknik adam yönetimindeki Trabzonspor tarihinde ilk kez 3 maç üst üste en az 4 gol attı.

Bjelica ayrıca Hans-Peter Brigel'den (2001/02) bu yana Trabzonspor'un başında Süper Lig'de görev yaptığı ilk üç iç saha maçını kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Hırvat teknik adam Alanyaspor galibiyetiyle Karadeniz ekibindeki 7. maçında 4. galibiyetini elde etti.

848 günlük Abdullah Avcı döneminde Süper Lig'de 92 maça çıkan Trabzonspor, bu maçlarda rakip filelere yalnızca 5 maçta 4 ve üzeri gol attı. Fırtına, Abdullah Avcı'nın takımdan ayrıldığı günden bu yana ise 4 maçta rakip fileleri 4 ve üzeri kez havalandırdı. Fırtına gelecek hafta deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşarak sezonu sonlandıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN