Burak Yılmaz'dan Galatasaraylıları kızdıran açıklama: Aslan'ın eski golcüsü sarı-kırmızılı ekibi hedef aldı!

Burak Yılmaz'dan Galatasaraylıları kızdıran açıklama: Aslan'ın eski golcüsü sarı-kırmızılı ekibi hedef aldı!

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'ın yıldız ismi Burak Yılmaz, takımının Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken eski takımı Galatasaray'ı hedef aldı. Golcü futbolcunun açıklamaları sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini topladı.

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, takımının Antalya kampında basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Futbol hayatının son bölümünde teknik direktörlük için hazırlandığını açıklayan Burak Yılmaz, yabancı sınırı hakkında da konuştu. Golcü futbolcu, eski takımına göndermede bulunurken Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a yönelik açıklamaları sosyal medyadaki sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini topladı.

"KURSA GİDİYORUM"

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen antrenörlük kursuna katıldığını duyuran Burak Yılmaz "Bendeki değişimin yaşla ilgili olduğunu düşünüyorum. Keşke 20'li yaşlarda bu değişim olsaydı. O zaman farklı bir Burak olurdum. Futboldan sonrasına hazırlanıyorum. Profesyonel destek, psikolojik destek alıyorum. Hocalardan bir şeyler öğreniyorum ama henüz hiçbir şey bilmiyorum. Kariyeri yüksek bir oyuncu olarak kursa gidiyorum ama hoca olarak hiçbir şey değilim. Futbolcu olarak en alt kademeden tırnaklarımla kazıyarak bir yerlere geldiysem teknik direktör olarak da bunu yaptığımda başarılı olacağımı düşünüyorum. Teknik direktörlükle ilgili A lisansı eğitimim devam ediyor. Federasyonumuza ve bize bu imkanı sağlayan Oğuz Çetin hocamıza teşekkür ediyorum. Hayatımın bu dönemi huzurlu ve mutlu geçiyor. İnşallah böyle devam eder." diye konuştu.

bura.jpg

"TRABZONSPOR BENİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDI"

Trabzonspor ve teknik direktör Şenol Güneş'in kariyerindeki önemine değinen 37 yaşındaki futbolcu, "Trabzonspor beni Türk futboluna kazandırdı. Bitmiş, her yerde şansını kullanmış ve başaramamış bir Burak Yılmaz'a Şenol Güneş güvendi. Beni tekrardan Türk futboluna kazandırdı. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Galatasaray da beni Avrupa çapında futbolcu yaptı. Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'den ekmek yedim. Bunların benim üzerimdeki emeğini görmezden gelemem." dedi.

"TÜRKİYE'YE DÖNMEYECEĞİM"

Futbol hayatını Fortuna Sittard'da bitireceğini ve futbolcu olarak Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklayan Burak Yılmaz "Finali Fortuna'da yapacağım. Orada yapmam gerektiğini düşünüyorum. 21-22 senedir hem eleştiriye hem de övgüne maruz kaldım. Portekiz maçında penaltıyı kaçırdıktan sonra kendime bir daha Türkiye'de futbol oynamamam gerektiğini hissettim. Hem yapılan yorumlara hem de gelen mesajlara çok üzüldüm, kırıldım. Hangi takım olduğunun önemi yok ve futbol hayatıma Fortuna Sittard'da devam edip, orada bitirmek istiyorum. Bu kesinlikle net. O yüzden boşu boşuna 'Burak Adana Demirspor'a veya Beşiktaş'a dönüyor.' haberleri yapmayın." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'A GÖNDERME

Yabancı sınırı hakkında da konuşan golcü futbolcu, eski takımına göndermede bulunarak "Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi? Yabancı sınırı olmasın diyorsanız o zaman 'neden genç futbolcu çıkmıyor, neden Milli Takım başarılı olamıyor' dememelisiniz. Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok ama sen o seviyeye gel, sende de olmasın." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN