Cem Bölükbaşı gelecek sezon Formula 2'de yarışacağını açıkladı

Cem Bölükbaşı gelecek sezon Formula 2'de yarışacağını açıkladı

Milli sporcu Cem Bölükbaşı'ndan yarış sporları tutkunu Türk hayranlarına sevindiren haber. Bölükbaşı, gelecek sezondan itibaren Formula 2'de mücadele edeceğini açıkladı. Genç sporcu yaptığı basın toplantısında, "Bizim için çok hızlı bir süreç oldu" dedi.

Milli sporcu Cem Bölükbaşı, gelecek sezon FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda ve aynı zamanda Formula 3 Asya Şampiyonası'na katılacağı açıkladı. Bölükbaşı'nın açıklamaları Türk yarış sporları tutkunlarını heyecanlandırırken, genç sporcu E-spor'dan Formula 2'ye gelen ilk pilot unvanına da sahip olacak.

Öte yandan Cem Bölükbaşı, Formula 2'de yarışmak üzere Charouz Racing System takımıyla el sıkıştığını açıkladı.

Aynı zamanda düzenlenen basın toplantısında Formula hayranlarının merak ettiklerini cevapladı.

"FORMULA 3 ASYA İLK KATILDIĞIM TEK KOLTUKLU YARIŞTI"

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Bölükbaşı, "Çok farklı bir döneme başlıyoruz. Bizim için çok önemli bir gün. Son 2 ayda uykularımızın kaçtığı çok oldu. Formula 2 Abu Dabi testleriyle başladı her şey. İlk defa bindiğim bir otomobil oldu. Çok hızlı bir yıl oldu. Formula 3 Asya ilk katıldığım tek koltuklu yarıştı. 3-4 senede F3'ten F2'ye çıkışlar oluyor genelde. Bizim için çok hızlı bir süreç oldu. Bu sene, 2022 sezonunda FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım. Resmi olarak söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"BENZİNCİDE BİLE SORUYORLARDI"

Açıklamalarına devam eden başarılı sporcu, "Uzun zamandır bana çok soruluyordu. Benzincide bile görenler soruyordu. 1 hafta önce imzalar atıldı. Bizim için çok büyük bir adım. Formula 1 bu sezon 23 yarış olacak. 14 yarışta biz olacağız. Formula 2'nin en uzun takvimi. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor." diye konuştu.

"E-SPOR'DAN GELİP FORMULA 2'YE ÇIKAN İLK PİLOT OLDUM"

Bölükbaşı, "Kısa bir süre de olsa çok uzun bir yol aldık. Dijitaldeki bilinirliğim Formula 1'in de dikkatini çekti. Onlar da çok etkilendi ve takip etti bu durumu. Espor'dan gelip Formula 2'ye çıkan ilk pilot oldum. Hikaye olarak onların da ilgisini çekiyor bu. Belki de sanal dünyadan gelip tarihin ilk Formula 1 pilotu olacağım. Bu seviye çok büyük bir adım ama daha başlangıç. Daha çok başındayız. Yarışmayı seviyoruz. Çok stresli olsa da yarış haftaları çok keyifli." dedi.

"ÇOK UZUN BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR"

Formula 2 için hazır olduğunu ifade eden milli sporcu, "Ailemin çok sesli şikayetleri olmadı, derslerime yansımadığı sürece neyi seviyorsam yapmamı söylediler. Okula gitmeden uyanıp antrenman yapıyordum. Kulaklığım takılıydı ama simülasyon çok ses çıkardığı için onlar da uyanıyordu. Formula 2 için hazırım. Fiziksel antrenmanlar çok önemli. Formula 2'de yarışıyorum ama Formula 1'e hazırlanıyormuş gibi çalışmalar yapmam lazım. Elimize bir fırsat geldi ve dünyada yalnızca 22 kişiyiz. Hepimiz Formula 1 hayali peşinde koşuyoruz. Formula 3 Asya Şampiyonası'na da katılacağım. Formula 1 lisansı için toplamam gereken lisans puanları var. Formula 2'deki sprint yarışları da sayarsak toplam 43 yarışa çıkacağım. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

"YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNDAYIZ"

Basın toplantısında muhabirin 'geçen yıldan bu yıla ne değişti' sorusuna Cem Bölükbaşı, "Her şey çok hızlı gelişti. Formula 3 Asya'ya giderken Formula 2'yi hedefliyorduk. Yarış mühendisime bunu söylediğimde 'Siz kafayı yemişsiniz' dedi bize. Richard 2020 Formula 3 Asya Şampiyonunun yarış mühendisiydi. Bana verildiğinde 'Ben şampiyonun mühendisiydim şimdi bana esporcuyu verdiniz' demiş. Şimdi sezon boyunca beraberiz. F3 Asya'dayken de F2 teklifleri gelmişti ama Richard 'Paran olsa da buna izin vermem çünkü hazır değilsin' dedi, ifadelerine yer verdi.

"PİTTE 1 CM İLERİ GİTMEK SÜRE KAYBETTİRİR"

Formula 2'de pit-stop heyecanı da yaşayacak olan Cem Bölükbaşı, Aracın farkındansa çok farklı detaylar ve teknolojiler devreye giriyor. Pit ekibinin 2 saniyede lastikleri değiştirdiğini görüyorsunuz. Abu Dabi'de bunun çok daha detaylı olduğunu gördüm. Daha pite gelmeden direksiyondan farklı ayarlar yapıyorsunuz. Pite girince 1 cm ileride durursanız süre kaybedebilirsiniz. Bunlarda bizim için devreye yarış mühendisim giriyor. Sezon öncesi testlerde bunlara çalışacağız. Euro Formula ve Formula 3'te tek mühendisiniz var. F2'de ise 4 tane bireysel mühendis var. Takım size bilgi veriyor, siz de takıma bilgi veriyorsunuz. Yoğun bir çalışma temposundayız" dedi.

Öte yandan Cem Bölükbaşı, İstanbul Park'ta yarışmanın hayali olduğunu belirtti.

"İDOLÜM ALONSO"

Cem Bölükbaşı, Formula 1'deki idolünün Fernando Alonso olduğunu belirtirken," Küçüklüğümde izlediğim, sonrasında da yakın temasta olduğum bir pilot. Aslında her F1 pilotu benim için idoldür. Hepsi dünyanın en iyi 20 pilotu. Alonso'ya özel bir bağım var. Abu Dabi'de de kendisiyle görüştüm. Seneye padokta olacağımı söylediğimde çok sevindi.

EREN ÜÇLERTOPRAĞI: "CEM'E MADDİ MANEVİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı yaptığı açıklamada, "Cem'i tebrik ederim. Tebrik edilmesi gereken başta ailesi. Bu serüvene inanmaları, ardından Temuçin'in ve sponsorların inanması bunu gerçeğe dönüştürdü. Biz Türkiye'de çok organizasyonlar düzenledik. Başta Formula 1 olmak üzere... Ama her organizasyon sonrası içimiz buruktu, burada bir Türk olmadığı için üzülüyorduk. Cem'in yeteneğine ve ileriye dönük projeksiyonuna çok inanıyoruz. Maddi manevi destek sağlayacağız. Cem çok önemli bir yola çıkıyor, buradaki desteği kurumlar ve şirketler için sağlamalıyız. Cem'e daha fazla destek olmamız lazım. İnşallah Cem Formula 1 için emin adımlarla ilerlerken arkasından gelen genç sporcular için de bir yol olacak. En iyisini yapacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Formula 2'yi de Türkiye'ye getirmek istediklerini belirten Üçlertoprağı, "Son iki yıldır fırsatları değerlendirerek takvime girdik. Bu sezon takviminde yokuz ama Omicron'un etkisiyle yeniden girme şansımız olabilir bilmiyoruz. Eğer F1 gelirse F2'nin de gelmesi için üzerimize ne düşüyorsa diplomatik olarak elimizden geleni yaparız." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN