Cimbom geleceğini kuruyor

Cimbom geleceğini kuruyor

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, gelecek yılın kadro planlamasına da başladı. İlk olarak teknik direktör Okan Buruk’un sözleşmesini uzatmak isteyen Sarı-Kırmızılı yönetim, transfer operasyonunu ise sezon bitiminde tamamlamayı hedefliyor.

Sezon başında yaptığı transferlerle sık sık gündeme gelen Galatasaray, tutuk başladığı sezonda liderlik koltuğunu almayı bilmişti. Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Sarı-Kırmızılı ekipte gelecek sezonların planlaması da şimdiden yapılıyor. Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur, yol haritasını belirledi. İlk olarak teknik direktör Okan Buruk’un sezon sonu bitecek kontratı yenilenecek. Rekorları alt üst eden Buruk’a 2+1 yıllık sözleşme vermeye hazırlanan yönetim, transferleri de sezon bitiminde tamamlamak istiyor. Avrupa kupaları ön elemelerine erken başlanacak olması nedeniyle yönetim, transfer sürecini hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyor.

Galatasaray, bu doğrultuda kiralık olarak kadroya dahil edilen Mauro Icardi’ye lig bitmeden imza attırmanın peşinde. Futbolcu kalmaya çok sıcak olsa da henüz ikna edilemedi. Oyuncunun sözleşmesi konusunda anlaşma sağlanırsa Arjantinli yıldızın bonservisi alınacak. Ayrıca sözleşmesi sezon sonu bitecek futbolcular, Gomis, Mata, Mertens, Okan ve Emre için son kararı Okan Buruk verecek. Kiradan dönecek yıldızlardan Cicaldau, Morutan, Mostafa Mohamed, Emre Akbaba, Taylan, Emre Kılınç’ın mevcut opsiyonlarının kullanılmaması halinde teknik heyet, söz konusu isimler için de kararını verecek.

Cimbom’da yeni transferlerin bütçesi ise bu sezon yıldızı parlayan oyunculardan çıkacak. Yakın gelecekte yurt içindeki kupalara ambargo koymak isteyen Galatasaray’ın kadrosundaki yıldızlara ise teklif yağıyor. Sarı-Kırmızılılarda gösterdikleri performansla Avrupa’nın radarına giren Victor Nelsson, Sacha Boey, Lucas Torreira ve Kerem Aktürkoğlu’nun yanı sıra yeni transfer Nicolo Zaniolo’nun adı da şimdiden transferde anılıyor.

Devre arasında Sacha Boey, Victor Nelsson ve Lucas Torreira’ya gelen teklifleri geri çeviren Galatasaray, şampiyonluk hedefinden sapmamak adına böyle bir karar almıştı. Ancak sezon sonunda aynı oyunculara teklif gelmesi durumunda yönetim, yüksek rakamları değerlendirmeye alacak. Sarı-Kırmızılı yönetim, sezon sonunda Nelsson, Boey, Torreira, Kerem ve Zaniolo’nun satışından 90 ila 100 milyon euro arasında gelir elde etmeyi planlıyor. Elde edilecek gelir ile de gelecek yılların kadrosu kurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN