Dünya Kupası'nın oynanacağı stadyumlar belli oldu

Dünya Kupası'nın oynanacağı stadyumlar belli oldu

2026 Dünya Kupası, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Kupanın açılış karşılaşması Meksika'daki Estadio Azteca'da, final maçı ise New York'taki MetLife Stadyumu'nda oynanacak.

Dünyanın heyecanla beklediği Dünya Kupası karşılaşmalarına 2 yıl kaldı. Kupanın açılış ve kapanış karşılaşmalarının yapılacağı stadyumlar belli oldu.

AÇILIŞ KARŞILAŞMASI MEXİCO CİTY'DE

FIFA'dan yapılan açıklamada turnuvanın açılış maçının 11 Haziran'da Mexico City'deki Estadio Azteca'da oynanacağı belirtildi.

MLB'de New York Giants'ın, NFL'de ise New York Jets'in maçlarını oynadığı MetLife Stadyumu ise 2026 Dünya Kupası'nın finaline ev sahipliği yapacak.

1kapak.jpg

FİNAL MAÇI 19 TEMMUZ'DA

Mayıs 2010'da açılan MetLife Stadyumu, 82 bin 500 kişilik kapasiteye sahip. Stadyum, 2024 Copa America'da biri yarı final olmak üzere 3 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.

2026 Dünya Kupası finali, 19 Temmuz'da oynanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN