Elif Nur Turhan: "Türk’ün gücünü tüm dünyaya yeniden göstereceğiz"

Elif Nur Turhan: "Türk’ün gücünü tüm dünyaya yeniden göstereceğiz"

Milli boksör Elif Nur Turhan, 28 Kasım’da Makedonya’nın Tetova kentinde İngiliz rakibi Kirsty Hill ile mücadele edeceği Dünya Boks Konseyi (WBC) Uluslararası Şampiyonluk Unvan Kemer maçı için memleketi Bayburt’ta kampa girdi.

İstiklal Marşı’nı okutmak, al yıldızlı bayrağı yeniden göndere çekmek için sıkı bir antrenman programıyla WBC Uluslararası Şampiyonluk Unvan Kemer maçına hazırlanan 28 yaşındaki deneyimli boksör Turhan, Türk kadınının gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Muhammed Ali Clay, Mike Tyson, Rocky Marciano gibi dünyaca ünlü boks şampiyonlarının yer aldığı WBC’de ringe çıkmanın gururunu yaşayan Turhan, ikinci kez altın kemeri Türkiye’ye getirmek için büyük çaba sarf ettiğini söyleyerek, "Türkiye’de bir ilke imza attık ve ilk kez Türkiye’de profesyonel boksta dünya şampiyonu oldum. Türklerin geçmişten gelen bir gücü, kuvveti var. Bizler savaşçı ruhlu bir milletiz, kadınlarımız da aynı ruhla, aynı kanla, aynı fıtratla savaşçıdırlar. Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstereceğiz" dedi.

boks1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN