Erdal Alkış'tan TFF'ye sert eleştiri: Yeter artık Türk futbolunu sömürdüğünüz

Erdal Alkış'tan TFF'ye sert eleştiri: Yeter artık Türk futbolunu sömürdüğünüz

Erdal Alkış, geçtiğimiz günlerde TFF Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı açılış törenine yönelik sert eleştirilerde bulunarak toplantının seçim yatırımından ibaret olduğunu söyledi. Alkış, TFF yönetimine de seslenerek "Hakemlik müessesini yerle bir ettiniz, yabancı oyuncu problemini çözemediniz. Milli takım hocası sorununu çözemediniz. 2.3. lig yayın ihalesini kaç liraya olduğu belli olmadan görev sürenizin dolmasına 6 ay kalmasına rağmen 5 yıllığına ihale ettiniz." ifadelerini kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu geçmiş dönemlerinde başkan adaylığını açıklayan işadamı Erdal Alkış, geçtiğimiz günlerde düzenlenen TFF Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı 'The Game Plan' açılış törenine ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Alkış, plan toplantısının içeriğinde amaca ve hedefe yönelik hiçbir şeyin belli olmadığını söyleyerek strateji töreninin TFF'nin seçim yatırımından ibaret olduğunu belirtti.

Alkış, 'Yeter artık Türk futbolunu sömürdüğünüz' diye seslenerek de TFF yönetimine de tepkisini dile getirdi. 6 aylık süreçte Türk futboluna büyük zarar verildiğini belirten Alkış "2023 Haziran ayında TFF seçimlerine kalan 5 Aylık kısa sürede 3-5-10 yıllık planlarınız, aceleye getirilerek kamuoyunu aldatmak ve göz boyamaktan ibarettir." ifadelerini kaydetti.

Erdal Alkış kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

Bazen ortaya çıkan bir durum karşısında şaşkınlıktan ne diyeceğinizi bilemezsiniz ya; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Riva Tesisleri'nde yapılan “THE GAME PLAN” açılış töreni buna en güzel bir örnek oldu.

Konunun ana teması, hedefi, sürdürülebilir olması, amacı vs.… hiçbir şeyi belli olmayan, sadece 2023/2027 dönemi TFF Seçim yatırımından ibaret bu tören adı üstünde “THE GAME PLAN” oldu.
15 yıldır Türk futbolu Rahmetli Hasan Doğan dönemi hariç bir yok edilişin her çeşit “GAME” ine en güzel anlam katacak son darbe de bu şekilde vurulmuş oldu.

TFF BAŞKANINA SERT ELEŞTİRİ

Yeter artık Türk Futbolunu sömürdüğünüz!
Yeter artık Türk Futbolu üzerinden güç devşirmeleriniz, menfaatlenmeniz…!

Geldiğiniz 6 aylık sürede Türk futboluna siz de çok zarar verdiniz…!

Hakemlik müessesini yerle bir ettiniz, yabancı oyuncu problemini çözemediniz. Yüzünüze bulaştırdığınız milli takım hocası sorununu çözemediniz. Süper lig yayın ihalesini çok ucuza kapattınız. 2.3. lig yayın ihalesini kaç liraya olduğu belli olmadan görev sürenizin dolmasına 6 ay kalmasına rağmen 5 yıllığına ihale ettiniz. Kulüplerin menfaatlerini koruyamadınız, İstanbul dışına çıkamadınız, Anadolu’da yoksunuz. Amatör sporun problemlerini halının altına süpürdünüz. Önceden hazırlanmış stratejik planları yok sayarak orada yazılanları dahi başaramadığınız gibi sadece düşmanlık üreterek, problem çıkararak koltuğunuzu korumaya çalıştınız. Bunu da TFF'nin azıcık kalmış imkanlarını fütursuzca savurarak yapmaktasınız.

2023 Haziran ayında TFF seçimlerine kalan 5 Aylık kısa sürede 3-5-10 yıllık planlarınız, aceleye getirilerek kamuoyunu aldatmak ve göz boyamaktan ibarettir.

'TALANDAN MAL ÇALAR GİBİ YAPTINIZ'

6 ay önce kaleme aldığımız “Türk Futbolu Manifestosundan” esinlenerek ve orada yazılan stratejileri görmemezlikten gelerek talandan mal çalar gibi yaptığınız THE GAME PLAN, stratejik plandan çok seçim yatırımı olmakla birlikte dostlar bizi pazarda görsün şeklinde, milyon dolarları savurarak birilerine bir şeyler yapıyor görünmekten ibarettir. Bu acı durumu kulüplerimiz çaresizlik içinde sessizce izlemektedirler ama mızrak çuvala sığmıyor, dürüstçe hatırlatmak istiyoruz.

Sayın TFF yönetimi,

Siz günü kurtaracak bu tür hiçbir amacı olmayan çalışmalar yapacağınıza adaletli bir yönetim sergilemeye çalışarak haksızlıkların önüne geçiniz. Akıtılan masum sporcu terlerine masa başında aldığınız kararlarla ihanet etmeyiniz.

Türk futbolunu ya doğru yönetin ya da görevinizin sonunda adilce, milletin varlığına ihanet etmeden gereğini yerine getirin. Milletin kalmayan emeklerini başkalarına hem de milyonlarca dolar olarak peşkeş çekmeyiniz. Türkiye’de bu konuda tüm konuları en iyi şekilde çözecek üniversitelerimiz ve uzmanlarımız varken; şahsi bir menfaat dahi beklemeden sınırsız destek verecekken 2023 de yapılacak TFF olağan seçimlerine kendiniz için yatırım amaçlı bu çalışma sizde çok iyi biliyorsunuz ki; Türk Futboluna da sizlere de bir şey kazandırmayacaktır.

Merak etmeyin...! 100 yıllık tarihi olan Türk Futbolunun Planını ithal kafalar değil, bu ülkenin öz evlatları yazacaktır. Türk futbolu kendi öz değerlerine en kısa zamanda kavuşacaktır.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN