Erden Timur'la taraftarların arasını açacak transfer: Adı sanı duyulmamış oyuncu almayın

Erden Timur'la taraftarların arasını açacak transfer: Adı sanı duyulmamış oyuncu almayın

Sergio Oliveira ve Tanguy Ndombele ile yollarını ayıracak olan Galatasaray, Torreira'nın partnerini Belçika'da buldu. Daha 20 yaşında 6 milyon euro'ya transfer olan Arjantinli orta saha için girişimlere başlayan Erden Timur Genk'le masaya otururken, bu transferin Sarı Kırmızılı taraftarların içine sinmemesi ise büyük dikkat çekti.

Tanguy Ndombele'den beklenen verimi alamadığı gibi Kerem Demirbay'ın inişli çıkışlı performansı karşısında gelecek sezonun orta saha çalışmalarına şimdiden başlayan Galatasaray yönetimi Torreira'nın partnerini buldu.

GALATASARAY ARJANTİNLİ ORTA SAHANIN PEŞİNDE

Okan Buruk'un talebi doğrultusunda orta saha kurgusuna hem genç hem de potansiyelli bir oyuncuyu dahil etmek isteyen sarı-kırmızılıların, Belçika'da forma giyen genç futbolcuyla ilgilendiği öğrenildi. Sabah'ın haberine göre; Galatasaray'ın Genk forması giyen Matias Galarza için harekete geçtiği belirtildi.

gfkqxjwx0aauzxy.png

GENK 6 MİLYON EURO'YA ALMIŞTI

Sarı-kırmızılıların, 22 yaşındaki Arjantinli futbolcuyu takibe aldığı aktarıldı. Ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında forma giyebilen Matias Galarza'nın ülkesinde 'yeni Enzo Fernandez' olarak nitelendirdiği kaydedildi. Sarı-kırmızılıların Matias Galarza için gelecek sezon hamle yapmasının beklendiği vurgulandı.

ŞU ANDA PİYASA DEĞERİ 5 MİLYON EURO

22 yaşındaki orta saha bu sezon Genk'te 38 maça çıktı. Matias Galarza bu karşılaşmalarda 1 gol ve 1 asist üretti. Genk ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Matias Galarza'nın güncel piyasa değeri 5 milyon euro.

gktyczyxoaejizz.jpg

Argentinos Junior altyapısında yetişen Matias Galarza, 2022-2023 sezonu başında 6 milyon euro bedelle Genk'e imza attı. Daha 20 yaşında 6 milyon euro'ya transfer olan Galarza Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde elediği Gilloise'ye gol atmış, o maçta 90 dakikanın yıldızı olmuştu. İşte DataMB Türkiye'nin verilerine göre Galarza'nın istatistikleri;

Defansif aksiyonlar %76
Kazanılan ikili mücadele %71
Başarılı paslar %70
Kilit paslar %65

"POTANSİYALİ OLABİLİR AMA GALATASARAY İÇİN YETERLİ Mİ?"

Argentinos Junior'da Kevin Mac Allister ile forma giyen Galarza ise şu anda Gilloise forması giyiyor. Galarza iddialarından sonra sosyal medyada oyuncu hakkında yorum yapan Sarı Kırmızı taraftarların 'Henüz kendini ispat etmemiş, akıllarda soru işareti bırakacak adı sanı duyulamamış futbolcular transfer etmeyin' serzenişleri oldukça dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN