Fenerbahçe: 2 Antwerp: 2

Fenerbahçe: 2 Antwerp: 2

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3’üncü maçında Belçika ekibi Royal Antwerp’i konuk etti. Sarı-Lacivertli takım, bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı müsabakadan 2-2 eşitlikle ayrıldı. Grubunda oynadığı karşılaşmalarda henüz galibiyet alamayan Kanarya, puanını 2’ye yükseltti.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. haftasında Fenerbahçe, Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Lacivertlilerin golünü 20 ve 45’te Enner Valencia kaydederken konuk ekibin sayıları 2’de Samatta ve 62’de Gerkens’ten geldi.

2. dakikada konuk ekip öne geçti. Michael Frey ara pasında defansın arkasına sarkan Viktor Fischer’in sağ taraftan ceza sahası içine girip arka direğe verdiği pasta Mbwana Samatta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0- 1. 10. dakikada Fischer’in ceza sahası dışından şutunda, kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti. 18. dakikada sağ kanatta Sosa ile verkaçından sonra ceza sahası içine giren Osayi-Samuel’in son çizgiye inerek içeriye çevirdiği pasta Enner Valencia topla buluştu.

Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda defansa çarpan top kalenin üzerinden dışarıya gitti. 20. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı.

Sol taraftan Sosa’nın kullandığı köşe atışında ön direkte Tisserand’ın kafa vuruşunda, kaleciden seken topu Valencia boş kaleye gönderdi: 1-1.

32. dakikada Bataille ceza sahası içinde Valencia’yı düşürdü. Hakem Sergey Ivanov önce pozisyonu devam ettirdi daha sonra VAR uyarısı ile beyaz noktayı gösterdi. 36. dakikada topun başına geçen Valencia panenka denerken üst direğe takıldı. 44. dakikada Valencia, rakip ceza alanında Almeida ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve Fenerbahçe bir penaltı daha kazandı. 45’te bir kez daha topun başına geçen Valencia, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-1. Maçın ilk yarısını Kanarya 2-1 önde tamamladı.

Mücadelenin 52. dakikasında sol kanattan Gustavo’nun yerden sert ortasında savunmadan seken top Berisha’nın önünde kaldı ancak Berisha meşin yuvarlağa istediği gibi vuramadı. 54. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Almeida kafayı vurdu ve meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti. 62. dakikada skora denge geldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte Gerkens kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-2. 68. dakikada ara pasa hareketlenen Rossi’nin vuruşunda kaleci gole engel oldu. Maçın kalan bölümünde Fenerbahçe, sayısız pozisyonda aradığı golü bulamayınca mücadele 2-2 tamamlandı. Bu sonuçla Kanarya’nın puanı 2’ye yükseldi.

Stat: Ülker

Hakemler: Sergey Ivanov, Roman Usachev, Valery Danchenko

Fenerbahçe: Altay 6, Tisserand 6, Min-Jae 7, Szalai 6 (Dk. 87 Novak) ?, Gustavo 6, Sosa 6 (Dk. 67 Zajc) 6, Osayi-Samuel 6, Ferdi 7 (Dk. 67 Nazım) 6, Mesut Özil 6 (Dk. 67 Pelkas) 6, Valencia 8, Berisha 6 (Dk. 67 Rossi) 6

Royal Antwerp: Butez 5, Bataille 6, Almeida 5, De Laet 6, Vines 6, Yussuf 7 (Dk. 64 Dwomoh) 6, Verstraete 6, Gerkens 7, Fischer 6 (Dk. 46 Balikwisha) 6, Samatta 7, Frey 6 (Dk. 70 Benson) 6
Goller: Valencia (Dk. 20, Dk. 45 pen.) / Samatta (Dk. 2), Gerkens (Dk. 62)

Sarı kartlar: Ferdi, Szalai, Zajc / Almeida, De Laet, Gerkens

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN