Ferrari Formula 1 açılış yarışı olan Bahreyn GP'yi duble yaparak kazandı

Ferrari Formula 1 açılış yarışı olan Bahreyn GP'yi duble yaparak kazandı

Formula 1'de büyük değişikliklerin yapıldığı 2022 sezonunun ilk yarışında Ferrari duble yaparak kazandı ve sezona çok güçlü bir şekilde başlamış oldu. Öte yandan Ferrari'nin duble ile sezona başladığı son sezon ise 2010 sezonuydu, 10 yılın ardından güçlü bir şekilde sezona başlayan Ferrari ise şuanlık bu sezonun favorisi.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, yeni sezonun ilk sıralama turlarında pole pozisyonunu kazandı ve ilk sıradan yarışa başlarken yerini de yarış içerisinde bırakmadı ve bitiş çizgisini ilk sırada görerek Ferrari'nin geri döndüğünü kanıtladı.

cleclerc.jpg

"GÖRÜLMEMİŞ KIYASIYA MÜCADELE"

Red Bull ve Ferrari arasında kıyasıya geçen mücadeleyi Leclerc kazanırken, Red Bull tarihindeki en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşadı. Max Verstappen son 3 tur kala motor arızası vererek pite dönerken takım arkadaşı Sergio Perez ise son turda motorunun kilitlenmesiyle spin attı ve podyumundan oldu. Öte yandan Verstappen ve Leclerc'in ardı gelmeyen mücadeleleri seyircileri çılgına döndürdü, pilotlar neredeyse son 3 yılın toplamında görülmemiş bir şekilde mücadele ederken Leclerc ise Driver of The Day (Günün Sürücüsü) seçildi.

"4 HONDA MOTORUNDAN 3 TANESİ YARIŞ DIŞI KALDI"

Red Bull ve alt takımı Alphatauri sezona güçlü başlayan takımlardan olsalar da Honda'nın spordan ayrılmasıyla Red Bull'un gelişimine devam ettiği ve 2026 yılına kadar kullanacak oldukları motorları, ilk yarışlarını bile çıkaramadan yarış dışı kaldı. 2 Red Bull aracı da yarış dışı kalırken Alphatauri'de ise Pierre Gasly motor patlattı ve alev alev yanarak yarışı bırakmak zorunda kaldı.

"MERCEDES TARAFINDA İŞLER İYİ GÖZÜKMÜYOR"

Son 8 yılın takımlar şampiyonu Mercedes tarafında, özellikle de motor tarafında işler iyi gözükmüyor. Mercedes motoru kullanan takımların açıkça geriye gittiği görülürken, Mercedes'in neredeyse sidepod olmayan felsefesini de anlamaya çalışmasıyla takım zar zor 5. sırada gidebilmekteydi. Red Bull'ların yarış dışı kalmasıyla (Verstappen 2, Perez 4) Ferrari duble yaparken Lewis Hamilton ise kabus gibi başladıkları sezonda ne yapıp ne edip podyuma çıkarak herkesi şoke etti.

"MERCEDES İÇİN BU YARIŞ SONUCU KAZANMAKLA EŞDEĞER"

Temposu iyi olmayan Mercedes ile podyuma çıkan Hamilton,

"İlk olarak Ferrari'ye büyük tebrikler. Onları yeniden iyi olduklarını görmek çok güzel. Çok tarihi ve efsanevi bir takım. Carlos ve Charles'ı da orada görmek harika, onları tebrik ederim.

Çok zorlu bir yarıştı, antrenmanlar boyunca zorlandık. Alabileceğimiz en iyi sonuç buydu. Elbette diğer iki sürücü için talihsizlik oldu ama elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bu puanlara da minnettarım." dedi.

hamp3.jpg

"Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Ferrari pilotu Carlos Sainz, Ferrari pilotu Leclerc ve Mercedes pilotu Lewis Hamilton."

"RED BULL HAYAK KIRIKLIĞI YAŞIYOR"

Verstappen neredeyse kazanabileceği bu yarışta ikinci bile olsa memnun olacağını söylerken yarışa bu şekilde veda etmenin çok moral bozucu olduğunu söyledi.

Son dünya şampiyonu, yarış dışı kalmanın ne kadar kötü sonuçları olacağı sorusuna, "Sadece moral bozucu. Her zaman kendinize ve takıma puan almak gerektiğini söylüyorsunuz. İlk yarışta birinci veya ikinci olman fark etmiyor.

Birinci virajda çok risk almadığımı görebilirsiniz. Ayrıca Charles ile yarışırken de temiz bir mücadele verdim. Burada ikinci olmaktan memnundum ama takım için bu kadar puan kaybetmek çok moral bozucu çünkü şampiyona son ana kadar çok yakın olabiliyor ve bunlar çok önemli puanlar." dedi.

vers.jpg

"LECLERC: İNANCIMIZI HİÇ KAYBETMEDİK"

Verstappen'in üzerinde kurduğu sert baskıya rağmen bitiş çizgisini birinci sırada gören Leclerc, "Çok mutluyum, kendimi tekrarlayıp duruyorum gibi geliyor ama son iki yıl takım için inanılmaz derecede zordu ve 2022'nin takım için büyük bir fırsat olacağını biliyorduk. İnanmaya devam ettik.

Daha iyisini umamazdık, son iki yılda bizi desteklemeye devam eden herkese teşekkür ederim. Kolay olmadı ama tekrar zirveye çıkmak inanılmaz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN