Filenin Sultanları VNL'de zaferle başladı: Almanya'yı Teksas'ta mağlup ettiler

Filenin Sultanları VNL'de zaferle başladı: Almanya'yı Teksas'ta mağlup ettiler

Voleybol Milletler Ligi'nin ikinci etabında Amerika'nın Teksas eyaletinde mücadele eden Filenin Sultanları, Almanya karşısında elde ettiği 3-1'lik zaferle turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptı. Milliler, bir sonraki karşılaşmada Sırbistan'ı mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Voleybol Milletler Ligi'nin (VNL) ABD ayağında heyecan dolu bir karşılaşmaya çıkan Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-1 yenerek turnuvanın ikinci ayağına galibiyetle başladı. Türkiye'nin gururu olan milli takımımız, Teksas'ta düzenlenen organizasyonda başarılı performansıyla göz doldurdu.

VNL MACERASI ABD'DE DEVAM EDİYOR

Filenin Sultanları’nın VNL macerası, ikinci hafta maçları için ABD’ye taşındı. Amerika’nın Teksas eyaletinde yapılan organizasyonda Almanya karşısında parkeye çıkan milliler, etkileyici bir oyun sergiledi.

HANDE BALADIN RİSKE EDİLMEDİ

Hafif bir sakatlığı bulunan Hande Baladın, boyun ve sırt tutulması nedeniyle karşılaşmada riske edilmedi. Hande’nin sakatlığı, İstanbul’dan Teksas’a kadar süren 13 saatlik ekonomi sınıfı yolculuğunda çekilen fotoğrafını yeniden akıllara getirdi.

MAÇIN DETAYLARI

Almanya maça iyi başlayan taraf oldu ve ilk seti 25-20 kazanarak 1-0 öne geçti. Ancak milliler ikinci sette toparlanarak aynı skorla seti kazandı ve durumu eşitledi. Üçüncü sette ise Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla Filenin Sultanları adeta esti gürledi ve seti 25-9 kazanarak 2-1 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette, Türkiye daha az hata yaparak seti 26-24, maçı da 3-1 kazandı.

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDE

Bu galibiyetle Filenin Sultanları dünya sıralamasındaki zirve koltuğunu korumayı başardı. Antalya’da oynanan 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet alan millilerin puanı 380.9’a düşmüş ve Brezilya’ya geçilme ihtimali ortaya çıkmıştı. Ancak bu zafer, zirvedeki yerlerini sağlamlaştırdı.

SIRADAKİ RAKİP: SIRBİSTAN

Milliler, Teksas’ta oynayacağı bir sonraki maçta 31 Mayıs sabahı saat 03:30’da Sırbistan’la karşılaşacak. Filenin Sultanları'nın bu heyecan dolu mücadelesini kaçırmayın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN