VNL 2024’te ilk 7 maçını kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul etabının son karşılaşmasında Brezilya’ya 3-1 mağlup oldu.
FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin İstanbul etabında heyecan, dev bir mücadeleyle sona erdi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci haftanın son sınavında Brezilya ile karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nu dolduran 17 bin 34 seyirciyle rekor kırılan maçta milliler, parkeden 3-1’lik yenilgiyle ayrılarak turnuvadaki ilk mağlubiyetini yaşadı.Maça etkili başlayan Brezilya, ilk seti 25-18 kazanarak avantajı eline aldı. İkinci sette direncini yükselten Filenin Sultanları, 25-23’lük skorla skoru eşitledi. Ancak üçüncü sette yeniden üstünlüğü ele geçiren Güney Amerika temsilcisi, bu seti de 25-23 kazanarak skoru 2-1’e getirdi. Son sette oyuna tamamen hükmeden Brezilya, 25-15’lik net bir skorla galibiyeti ilan etti.
Bu sonuçla birlikte A Milli Takım, turnuvadaki 8. maçında ilk kez mağlubiyetle tanıştı. Organizasyonda ilk 7 maçını kazanan ve çeyrek finali garantileme şansı yakalayan milliler, bu fırsatı değerlendiremedi.
SEYİRCİ REKORU KIRILDI
Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, karşılaşmayı 17 bin 34 kişi tribünden izleyerek Milletler Ligi tarihinin seyirci rekorunu kırdı.
MİLLETLER LİGİ'NDE 3. HAFTA PROGRAMI
Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin üçüncü haftasında galibiyetlerle yeniden ritim bulmak ve çeyrek final biletini almak için sahaya çıkacak.
FIVB Milletler Ligi'nin 3. ve son haftası 9-13 Temmuz tarihlerinde Hollanda'nın Apeldoorn şehrinde düzenlenecek. 16 takımın mücadele ettiği VNL'de üçüncü hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın VNL'in üçüncü haftasında yapacağı maçların programı şöyle:
9 Temmuz Çarşamba:
21.30 Hollanda-Türkiye
11 Temmuz Cuma:
21.30 Çekya-Türkiye
12 Temmuz Cumartesi:
20.00 Türkiye-İtalya
13 Temmuz Pazar:
21.00 Sırbistan-Türkiye