Futbola yeni bir kart geliyor! İlk kez Premier Lig'de kullanılmaya başlayacak: Bu kartı alan fena yandı

Futbola yeni bir kart geliyor! İlk kez Premier Lig'de kullanılmaya başlayacak: Bu kartı alan fena yandı

Futbolda sarı ve kırmızı kartın yanında bir kart daha geliyor1 Bu yeni kart ilk kez Premier Lig'de kullanılmaya başlayacak! Bu kartı alan bu sefer fena yanacak...

Futbol sahalarında yeni bir devrimin habercisi olarak ortaya çıkan turuncu kart uygulaması, oyunun taktiksel yönlerinde köklü bir değişim getirmeye hazırlanıyor. Bu uygulama, taktik faulleri cezalandırmak adına kullanılacak ve oyuncuları 10 dakika boyunca saha dışında tutma yetkisine sahip olacak.

TURUNCU KART UYGULAMASI ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDA BAŞLIYOR

turuncu-kart-uygulamasi-1.webp

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), turuncu kart uygulamasını test etmek üzere Premier Lig'de deneme izni verdi. Bu önemli değişikliğin en erken önümüzdeki sezon başında Premier Lig ve diğer elit organizasyonlarda uygulanması planlanıyor.

OYUNU MANİPÜLE EDEN MÜDAHALELERE TURUNCU KART

turuncu-kart-uygulamasi.webp

Özellikle EURO 2020 finalinde yaşanan Giorgio Chiellini'nin Bukayo Saka'ya yaptığı taktiksel faul, turuncu kart uygulamasının referans noktalarından biri olarak gösteriliyor. Sarı kart cezasının yetersiz kaldığı durumlar için devreye girecek olan turuncu kart, profesyonel faulleri ve oyunu manipüle eden taktiksel müdahaleleri hedef alıyor.

TAKTİK FAUL YAPANLAR TURUNCU KART ALACAK

futbolda-dev-yenilik-turuncu-kart-uygulamasi-geliyor1-001.webp​​​​​​​

İngiltere'de alt yapı düzeyinde test edilen bu uygulama, taktik faulleri kapsama alarak futbol sahalarındaki sportmenlik dışı davranışlara karşı önleyici bir etki yaratmayı hedefliyor. IFAB Direktörü Mark Bullingham, bu konuda yaptığı açıklamada, "Başlangıç noktası, gerçekten de oyuncu davranışları ve itirazlara çözüm arayışıydı ama daha sonra taktik faul gibi diğer alanlarda da genişletip genişletmemiz gerektiğini değerlendirdik. Eğer protokol bu şekilde işlemeye devam ederse o zaman artık 10 dakika saha dışında kalabilirsiniz. Bazı oyuncular faul yapıyor ve insanlar buna taktik faul, profesyonel faul diyor ama gelecek vaat eden bir atağı engelleyen bir faul bu. Bunu sarı kart göreceklerini bilerek yapıyorlar ama biz bunun oyunu gerçekten bozduğunu düşünüyoruz. Peki bu cezalandırma yöntemiyle karşı karşıya kalacaklarını bilseler bunu yaparlar mıydı? İşte asıl konu bu. Bence tüm bunlarla birlikte altyapı maçlarında bu cezalandırmanın başarısı, ceza vermekten ziyade önleme kısmı olmuştur. Öyle bir noktaya gelirsiniz ki oyuncular bu tehdidi bilerek ihlalde bulunmazlar" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN