Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe’ye 2-0 kaybettikleri maçta yaşananlarla ilgili kulübün resmi internet sitesinden açıklama yaptı.
Alınan sonucun herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Özbek, "Galatasaray camiası olarak kaybetmeye alışık değiliz. Bu nedenle, her bir taraftarımızın yaşadığı hayal kırıklığını yürekten paylaşıyorum. Öncelikle organizasyon kapsamında, kötü hava koşulları nedeniyle taraftarlarımıza dağıtılan yağmurluklarla ilgili yaşanan memnuniyetsizlik için samimi şekilde özür diliyorum. Ortaya çıkan görüntü Galatasaray’a yakışan bir hassasiyeti yansıtmamıştır. Bu sorumluluk bize aittir ve önümüzdeki dönemde bu tip sorunlar yaşanmayacaktır" diye konuştu.
"TRANSFERLER ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR"
Transfer süreciyle ilgili yapılan eleştirilere saygı duyduğunu söyleyen Başkan Özbek, "Önceden de ifade ettiğimiz gibi hedeflerimize sıradan takviyelerle değil; kaliteyle, vizyonla ve doğru planlamayla ulaşmak için çalışıyoruz. Taraftarımızdan ricam, bize güvenmeleri ve bu süreci birlikte, güçlü bir dayanışmayla tamamlamamızdır. Futbol takımımızı daha da ileriye taşıyacak, Galatasaray’a güç katacak transferler konusunda kararlılığımız nettir ve çalışmalarımız aralıksız şekilde devam etmektedir" şeklinde konuştu.
"SEVİYESİZ PAYLAŞIMLARI ESEFLE KINIYORUM"
Geçtiğimiz günlerde vefat eden A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray’ın eski futbolcusu Gökmen Özdenak için müsabaka öncesinde gerçekleştirilen saygı duruşunda Fenerbahçeli taraftarların tezahüratlarıyla ilgili de konuşan sarı-kırmızılıların başkanı, "Maç öncesinde Galatasaray ve Türk futbolu için önemli bir değer olan Gökmen Özdenak adına yapılan saygı duruşu sırasında rakip takım tribünlerinden yükselen çirkin tezahüratlar ile maç sonrasında kulübün resmi sosyal medya hesaplarından ve bazı futbolcuları tarafından yapılan seviyesiz paylaşımları esefle kınıyorum. Bu çirkin paylaşımlarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve davet ediyorum. Sadece kulübümüzün değil, ülkemizin değerlerinde de acıya saygı duymak vardır. Bu gibi anlarda kulüpler arasındaki rekabete onur katmamız gerekirken, yapılmış olan saygısızlığı görmezden gelmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
"ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANIDIR"
Galatasaray camiasının her yaşadığı hayal kırıklığından güçlenerek çıktığını vurgulayan Özbek, "Bugün üzgünüz. Önümüzde hedeflerimiz için çok önemli bir fikstür varken, şimdi birlik olma zamanıdır. Kimse merak etmesin; geçmiş 3 senede olduğu gibi Galatasaray’ı sevenleri yine mutlu edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
