Squid Game konusu ne, oyuncuları kimler? Squid Game nasıl izlenir?

Squid Game konusu ne, oyuncuları kimler? Squid Game nasıl izlenir?

Güney Kore yapımı Squid Game, Netflix'te 111 milyon seyirciye ulaşarak online platformunda en çok izlenen dizisi oldu. Dram ve gerilim türündeki dizi, borca batmış çaresiz kişilerin gizemli bir örgütün hazırladığı platformlardaki çocuk oyunlarını oynayarak yüksek miktarlarda para kazanmasını konu ediyor. İşte, Squid Game hakkında bilgiler...

Squid Game 2. yeni sezon tarihi merakla beklenirken, dizinin yapımcısı ve yönetmeni Hwang Dong-Hyuk, projede büyük bir değişiklik olacağına işaret etti. ABD merkezli online dizi-film platformu Netflix'te yayınlanan Güney Kore dizisi Squid Game, konusu ve verdiği mesajlarla pedagoglar başta olmak üzere uzmanların dikkatini çekmiş durumda. Yapılan uyarıların başında, filmdeki oyunun çocuklar arasında oynanması ve bu nedenle de çocukların birbirlerine zarar verecek olmaları geliyor.

SQUID GAME FRAGMAN

SQUID GAME 2. YENİ SEZON NE ZAMAN?

Squid Game dizisinin ikinci sezonunun çekileceğini net bir şekilde ifade etmekten kaçınan yapımcı Hwang Dong-Hyuk, eğer ki yeni bir sezon için kolları sıvarsa bu defa büyük bir değişiklik yapılacağını söyledi. Dizinin ikinci sezonu çekilirse bu defa bir yarışmacıya değil başka bir karakterin hikayesinin ana konu olacağını aktardı.

Squid Game 2. sezon bölümlerinin çekileceğinin sinyalleri verilse de kesin bir bilgi bulunmuyor.

SQUID GAME KONUSU NEDİR?

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

squid-game-netflix-0.jpg

SQUID GAME NASIL İZLENİR, NEREDE YAYINLANIYOR?

İzlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin 9 bölümden oluşan 1. sezonu, 17 Eylül 2021 günü ücretli hizmet veren online platform Netflix'te yayınlandı. İlk 28 günde 111 milyon kullanıcı tarafından izlenerek kısa sürede Netflix'in dünya çapında en popüler içeriği oldu.

Netflix'in ücretli üyelik gerektiren internet tabanlı dijital bir platform olduğunu hatırlatalım. Aylık ücreti 27 TL ile 55 TL arasında değişiyor, taahhüt şartı bulunmuyor.

SQUID GAME OYUNCULARI KİMLER?

Hwang Dong-Hyuk yapımcısı ve yönetmeni olduğu, dram ve gerilim türündeki Güney Kore dizisi Squid Game oyuncu kadrosunda; Lee Jung-jae (Seong Gi-hun / No. 456), Park Hae-soo (Cho Sang-woo / No. 218), Yeong-su Oh (Oh Il-nam / No. 001), Anupam Tripathi (Abdul Ali / No. 199), HoYeon Jung (Kang Sae-byeok / No. 067), Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho), Heo Sung-tae (Jang Deok-su / No. 101), Kim Joo-ryoung (Han Mi-nyeo / No. 212), Yoo Sung-joo (Byeong-gi / No. 111), Lee Yoo-mi (Ji-yeong / No. 240), Kim Si-hyun (No. 244), Lee Sang-hee (No. 017), Kim Yun-tae (No. 069), Lee Ji-ha (No. 070), Kwak Ja-hyoung (No. 278), Chris Chan (No. 276) gibi isimler yer alıyor.

728xauto.jpg

SQUID GAME NEREDE ÇEKİLİYOR?

Son dönemin fenomen olma yolunda hızla ilerleyen dizisi Squid Game'in çekimleri, uzak doğu ülkesi Güney Kore'nin başkenti Seul'da gerçekleştiriliyor.

Netflix CEO'su Ted Sarantos, 'Squid Game'in şu anda dünya genelinde en çok izlenen yapım olduğunu ve şimdiye kadarki en popüler yapım olma yolunda hızla ilerlediğini söylemişti. Diziyle ilgili olarak Netflix yöneticisi Minyoung Kim, "En çılgın hayallerimizin ötesine geçti" dedi.

SQUID GAME NE DEMEK?

İngilizce bir kelime olan 'Squid Game'in Türkçe anlamı 'Kalamar Oyunu' veya 'Mürekkep Balığı Oyunu' demektir. Dizinin Güney Kore'deki orijinal adı ise 'Ojing-eo Geim' olarak geçiyor.

Dizinin yönetmeni Hwang Dong-hyuk The Korean Times'a verdiği röportajda, Netflix’te yayınlanmadan önce 10 yıldan fazla Squid Game üzerinde çalıştığını ancak sürekli reddedildiğini açıkladı.

1633852054207-1.jpg

SQUID GAME NASIL OYNANIR?

Squid Game dizisinde borca batmış çaresiz kişiler, gizemli bir örgütün hazırladığı platformlardaki çocuk oyunlarını oynayarak yüksek miktarlarda para kazanmak için birbirleriyle mücadele ediyor. Oyunların sonunda kaybedenler öldürülüyor.

Sevilen dizinin geçtiği evrende karakterler, çalışanlar ve oyuncular olarak ikiye ayrılmakta. Oyuncular yeşil tulumlar giyerken çalışanlar kırmızı tulumlar içinde ve yüzleri üzerinde üçgen, daire ya da kare şekli olan siyah maskelerle kapalı biçimde görülüyor. Diğer yandan yapımda oyuncuların ve çalışanların bulundukları pozisyona nasıl geldiği bilinmiyor ve büyük bir soru işareti olmaya devam ediyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Squid Game'in zararsız versiyonunun oynanması için etkinlik düzenlendi. Abu Dabi'de yapılan yarışmada 30 kişi yarıştı. Katılımcıların dizinin logosunu taşıyan tişörtler giydi, etkinlik personelini ise pembe daire, üçgen ve kare maskeler içeren kostümler giydi.

728xauto-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN