Politikaya ve medyaya absürt bakış: Don't Look Up

Politikaya ve medyaya absürt bakış: Don't Look Up

Dünyayı tehdit eden bir felakete karşı insanları ve siyasetçilere uyarmaya çalışan iki bilim insanının hikayesinin anlatıldığı 'Don't Look Up' filmi, Netflix'te yayınlandı. 2 saat 18 dakika süren dram ve sosyoloji türündeki filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Rob Morgan gibi isimler yer alıyor. İşte, Don't Look Up filmi künyesi...

Oscar ödüllü dört oyuncuyu bir araya getiren Don't Look Up, Netflix'te yayınlandı. Adam McKay yönetmenliğindeki film, politikaya ve medyaya absürt bir dille eleştiriler yöneltiyor. Dünyaya yaklaşan bir meteoru insanlığa duyurmaya çalışan iki bilim insanının karşılaştığı vurdumduymazlık ve bilim karşıtlığı gerçekten de bir kara mizah mı yoksa gerçek mi? Don't Look Up adeta bir günümüz eleştirisi...

DON'T LOOK UP FRAGMANI

DON'T LOOK UP NASIL VE NEREDEN İZLENİR?

Günümüz siyaset anlayışına ve medyaya getirdiği gerçekçi eleştiriler dolayısıyla izleyicilerden tam not alan Don't Look Up, ücretli hizmet veren online platform Netflix'te yayınlandı. Don't Look Up'ı izlemek için Netflix'e üye olarak platforma bilgisayar, akıllı telefon, smart tv ya da mobil cihazlardan giriş yapmak gerekiyor.

Netflix'in aylık ücretinin 27-55 TL arasında değiştiğini belirtelim.

DON'T LOOK UP KAÇ SAAT? DON'T LOOK UP NE ZAMAN ÇIKTI?

Sinemaseverlerin merakla beklediği Don't Look Up filmi, 10 Aralık 2021 günü Netflix içerik kütüphanesine eklendi. 138 dakika (2 saat 18 dakika) süren film, iki astronomun Dünya'yı yok edecek bir kuyruklu yıldızın yaklaşmakta olduğu konusunda insanlığı uyarmak için bir medya turuna çıkmasını, fakat hiç kimsenin onları umursamamasını absürt bir dille anlatıyor.

ABD'de çekilen Don't Look Up filminin bütçesi 75 milyon dolar olarak açıklandı.

0024640-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

DON'T LOOK UP KONUSU NE?

Don't Look Up, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda insanları uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini konu ediyor.

İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Everest Dağı büyüklüğünde bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve oluşacak çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky'nin yaptığı bu keşif, insanlığın kurtulmasını sağlayacaktır.

Kate ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarlamak için bir medya turuna çıkmaya karar verir. Kare ve Randall, insanları yaklaşan felaketten haberdar etmek için büyük çaba harcarken kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

1727163-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

DON'T LOOK UP OYUNCULARI KİMLER?

Senaristliğini ve yönetmenliğini Adam McKay'in yaptığı, müziklerini Nicholas Britell'in bestelediği Don't Look Up filmi oyuncu kadrosunda; Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron, Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Cate Blanchett, Meryl Streep gibi isimler yer alıyor.

DON'T LOOK UP NE DEMEK?

İngilizce olan 'Dont Look Up' kelimesi Türkçe dilinde 'başını kaldırma, yukarı bakma' anlamlarına geliyor.

DON'T LOOK UP AFİŞİ

fhaspvxwyauqxfs.jpg

DON'T LOOK UP TÜRKÇE ALTYAZILI VE TÜRKÇE DUBLAJLI İZLE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN