Galatasaray'dan kritik 3 puan

Galatasaray'dan kritik 3 puan

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. hafta maçında Hatayspor ile kozlarını paylaştı. Cimbom, rakibini 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Okan Buruk'un Galatasaray'ı bu galibiyetle tarihi bir rekora imza attı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

STAT: RAMS

HAKEMLER: Ali Şansalan, Aleks Taşçıoğlu, Mehmet Kısal

GALATASARAY: Muslera; Barış Alper, Nelsson, Abdülkerim, Köhn; Kerem Demirbay, Torreira; Mertens, Zaha, Ziyech; Icardi

HATAYSPOR: Erce; Kerim, Maksimovic, Burak, Ghoulam; Boudjema, Massagna; Rivas, Pedro, Dele Bashiru; Strandberg

OKAN BURUK'UN GALATASARAY'I REKOR KIRDI

Galatasaray, milli aradan sonraki ilk sınavında maça çok hızlı başladı. Cimbom, 10. dakikada öne geçti. Dries Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda Mauro Icardi, meşin yuvarlağı kafasıyla filelere yolladı. Ligde 18. golünü kaydeden Arjantinli yıldız böylelikle gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko'yu yakalamış oldu. İlk yarının kalan dakikalarında tempo oldukça düşük kaldı. Galatasaray, Mertens ve Icardi ile gol pozisyonları yakalarken; Hatayspor ise kontra ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı.

Galatasaray, ikinci yarıda etkili başladı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Hatayspor, 60. dakikada fileleri sarstı fakat Strandberg'in kaydettiği gol; VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşmanın kalan bölümünde her iki takım da gol fırsatları üretmekte zorlandı. Cimbom, Hatayspor engelini 1-0'la geçti. Öte yandan Okan Buruk, Mircea Lucescu'yla paylaştığı iç sahada 18 maç üst üste galibiyet rekorunu kırmayı başardı.

Galatasaray, Hatayspor galibiyetinin ardından puanını 84'e yükseltti. Cimbom, maç fazlasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Galatasaray önümüzdeki hafta Alanyaspor deplasmanına konuk olacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşma hakem Ali Şansalan'ın düdüğüyle başladı.

Galatasaray, 10. dakikada öne geçti. Dries Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda Mauro Icardi, meşin yuvarlağı kafasıyla filelere yolladı.

Galatasaray, ilk 25 dakikalık bölümü 1-0 önde geçti.

Galatasaray, 27. dakikada gole yaklaştı. Mertens'in harika vuruşunda top üst direğe çarparak auta çıktı.

İlk yarıda tempo çok düşüktü. Galatasaray, Hatayspor karşısında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Karşılaşmada ikinci yarı heyecanı başladı.

Galatasaray, ikinci yarıya etkili başladı. Ev sahibi, oyunun kontrolünü tamamen eline almış durumda.

Hatayspor, 58. dakikada beraberliği yakaladı. Strandberg, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yollayan isim oldu. Hatayspor'un golü, VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Galatasaray, 70. dakikada gole yaklaştı. Mertens'in kullandığı köşe vuruşunda Kaan Ayhan'ın şutu az farkla auta çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN