Galatasaray’da yaprak dökümü

Galatasaray’da yaprak dökümü

Şampiyonluk yarışında emin adımlarla ilerleyen Galatasaray’da gelecek sezon planlaması yapılmaya başlandı. Teknik direktör Okan Buruk sezon sonunda takımdan ayrılacak isimleri belirledi.

Spor Toto Süper Lig’de teknik direktör Okan Buruk önderliğinde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray. Bu yıl gösterdiği performansla taraftar ve camianın beğenilerini toplamayı başardı. Son olarak kendi sahasında Adana Demirspor’u mağlup ederek ligde liderlik koltuğunu sağlama alan Sarı-Kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’e mağlup olarak kupadan elendi.

Başakşehir’e elenen Cimbom, maçın hakemine de yoğun itirazlarda bulunurken, sezon başından beri hedeflenen şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor. Bu sezona başlarken transferleriyle adından sık sık söz ettiren Galatasaray’da şampiyonluk yarışının yanında gelecek sezon planlamaları da başladı. Devre arasında ve yaz transfer döneminde gittiği yapılanmanın meyvelerini alan Galatasaray, sezon sonunda yeni bir yapılanmanın içine girecek.

Tecrübeli çalıştırıcı Okan Buruk’un raporu doğrultusunda takımdan kesin olarak yollanacak isimler de belirginleşmeye başladı. Okan Buruk ve yönetimin gündeminde ilk olarak başka takımlarda kiralık olarak forma giyen oyuncular var.

Yeni transferlere kaynak oluşturmak, takımın maaş yükünü hafifletmek ve yabancı kontejanı düşünülerek bazı futbolcuların bileti şimdiden kesildi. 2019’da bedelsiz olarak kadroya dahil edilen Taylan Antalyalı, gönderilecek isimlerin başında yer alıyor. 2021 yazında 6.5 milyon euro bedelle transfer edilen Alexandre Cicaldau’da Galatasaray’ın göndereceği isimler arasında yer alıyor. Rumen oyuncu sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri’ne kiralanmıştı. 21 maçta 4 gol 4 asistlik performans sergileyen oyuncunun sezon sonunda takımdan kesin olarak ayrılması bekleniyor. 2021 devre arasında takıma katılan golcü Mostafa Mohamed’de ayrılacak isimler arasında.

Sezon başında Ligue 1 ekibi Nantes’e kiralanan golcünün iyi bir bonservis bedeliyle takımdan ayrılması bekleniyor. 2019’da transfer edilen ve İspanya’ya kiralanan Luyindama’da takımdan ayrılacak. İtalya Seri B’de gösterdiği performansla beğenşi toplayan Morutan’da Buruk’un planları içerisinde yer almıyor. Son olarak da Emre Kılınç ve Oğulcan Çağlayan’da Okan Buruk’un takımda istemediği isimler oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN