Guidetti ‘Sultanlar’a veda etti

Guidetti ‘Sultanlar’a veda etti

5 yıldır Filenin Sultanları’nı çalıştıran başantrenör Giovanni Guidetti, görevine resmen veda etti. Kendisini Türk hissettiğini belirten İtalyan çalıştırıcı “Çalışmaya başladığımızda Türkiye 15’inci sıradaydı, şimdi 7’nci sırada” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), geçtiğimiz günlerde yolların ayrıldığını açıkladığı A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti’ye düzenlenen basın toplantısı ile veda etti. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ “5 yıl Türkiye’de kadın A milli takımının başantrenörlük görevine Giovanni Guidetti’yi getirmiştik. Düzenlediğimiz basın toplantısında Guidetti’nin bizim içimizden biri olduğundan bahsetmiştik. Türk Milli Takımı’nda 5 yıl önce önce göreve başladı. Türk voleyboluna çok önemli katkılar ve hizmetler verdi. Son dünya şampiyonasının ardından kendisiyle bir araya geldik. Karşılıklı olarak konuştuk ve uzun bir toplantı yaptık. Ayrılma kararı aldık. Ben camianın başkanı olarak Giovanni Guidetti hocamıza bugüne kadar milli takım bazında vermiş olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Giovanni Guidetti ise 15 yıldır Türkiye’de yaşadığını hatırlatarak “Burada olduğum için çok mutluyum. Benim de bir tarafım Türk diyebilirim. Son 5 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalardan dolayı gururluyum. Madalyalar aldık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık, dünya şampiyonasına katıldık. En önemlisi, çalışmaya başladığımızda Türkiye dünya çapında 15’inci sırada yer alıyordu. Şu anda 7’ye indi. Bunun harika bir durum olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin bana verdiklerini benim de bu şekilde geri verdiğimi düşünüyorum. Türkiye voleybol konusunda harika bir ülke. Bu şekilde de kalmasını diliyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN