Haaland, Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran isim oldu

Haaland, Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran isim oldu

İstanbul'un ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu sezon tüm kulvarlarda 52 maçta 52 gol atarak gelen Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland, Inter karşısında skor üretemese de kupa sevinci yaşadı. Turnuva boyunca tabelayı 12 defa kalenin ağlarını havalandıran Norveçli futbolcu gol kralı oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Manchester City forması ile 13 maça çıkan Erling Haaland, 12 gol atarak bu organizasyonda gol kralı oldu. 22 yaşındaki golcü, kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış oldu. Son 16 turunda, ilk yarısında "hat-trick" yaptığı Leipzig maçında toplam 5 kez rakip fileleri havalandıran Haaland, turnuvada 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

MBAPPE'NİN REKORUNU GERİDE BIRAKTI

22 yaş 236. gününde 30 gole ulaşan Norveçli yıldız, Kylian Mbappe'nin 22 yaş 352 günle kırdığı rekoru geride bıraktı.

Haaland ayrıca, turnuvada bir maçta 5 gol atan 3. futbolcu oldu. Organizasyonda daha önce Ekim 2014'te Shakhtar Donetsk formasıyla Brezilyalı Luiz Adriano, Mart 2012'de de Barcelona formasıyla Lionel Messi takımları adına 5 gol kaydetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN