Hapishanede gardiyandı, şimdi maçlarda düdük çalıyor! Babası da ilk sarıklı hakemdi, kendisi de bir ilki gerçekleştirdi

Hapishanede gardiyandı, şimdi maçlarda düdük çalıyor! Babası da ilk sarıklı hakemdi, kendisi de bir ilki gerçekleştirdi

Babası yeşil sahadaki ilk sarıklı hakem olan adam, cezaevinde gardiyanlık yaparken babasının izinden gidip futbol maçlarında hakem oldu. İşte detaylar...

Cezaevi görevlisi olarak kazandığı tecrübeleri sahaya taşıyan Sunny Gill Singh, Crystal Palace ve Luton maçıyla Premier Lig'de hakemlik yapacak ilk Güney Asyalı İngiliz olma unvanını elde edecek.

Sunny Gill Singh, hapishanelerde çalışırken öğrendiği becerileri futbol sahasında kontrolü sağlamak için kullanıyor. Cezaevi görevlisi Sunny Gill Singh, Crystal Palace ile Luton arasında oynanacak Premier Lig karşılaşmasında görev alarak İngiltere'de üst düzey bir maçta hakemlik yapan ilk Güney Asyalı İngiliz olacak.

Sunny Gill Singh, 2022 yılına kadar Feltham Cezaevi ve Genç Suçlular Kurumu'nda çalıştı ve halen cezaevi hizmetinde ara sıra vardiyalı olarak görev yapıyor.

gardiyan-sunny-gill-singh-hakem-oldu-1.jpg
Sunny Gill Singh

BABASI DA İLK SARIKLI HAKEMDİ

Sunny Gill Singh, 17 yaşında Pazar Ligi maçlarında hakemlik yapmaya başladığında bunun çok daha zor olduğunu söylüyor:

"Oyuncular cumartesi gecesinden yarı sarhoş bir şekilde gelirlerdi. Her zaman sizden daha çok şey bildiklerini düşünürlerdi. Verdiğiniz her karar 3. Dünya Savaşı gibiydi. Maç başına 25 sterlin ya da her neyse, bundan zevk bile almadım ve bu beni soğuttu. Hiç ırkçı yorumlarla karşılaşmadım ama neredeyse birkaç kavgaya karışıyordum. Ve oyunda beyaz olmayan biri olarak, bir hata yaptığınızda insanların yüzünüzü hatırlaması daha kolay oluyor."

Sözcü'de yer alan habere göre, Sunny Gill Singh ve üst düzey bir yardımcı hakem olan kardeşi Bhupindere Singh, babaları Jarnail Singh rol model oldu.

Babaları Jarnail Singh, 2004-2010 yılları arasında 150 EFL maçında görev alarak, bir İngiliz ligi maçında hakemlik yapan tek sarıklı kişi olma unvanına sahip.

gardiyan-sunny-gill-singh-hakem-oldu-2.jpg
Jarnail Singh ve Sunny Gill Singh

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN