İlk Arap ülkesi olmayı başardı: Atlas Aslanları kupada kükrüyor

İlk Arap ülkesi olmayı başardı: Atlas Aslanları kupada kükrüyor

Dünya Kupası’nda kalesinde yalnızca 1 gol görerek çeyrek finale yükselen Fas, dikkatleri üzerine çekti. Atlas Aslanları, turnuva tarihinde çeyrek final biletini cebine koyan 4’üncü Afrika takımı olurken bu başarıyı elde eden ilk Arap ülkesi olmayı başardı.

2022 Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla herkesin takdirini toplayan ve tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Fas Milli Takımı, turnuvaya damgasını vurdu. Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve üçüncüsü Belçika’nın yer aldığı F Grubu’ndan 7 puanla lider çıkan Faslı teknik adam Walid Regragui yönetimindeki “Atlas Aslanları”, turnuvaya yakışan oyunları, renkli tribünleri, maç sonrası sevinçleri ve aile bağlarıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

Hırvatistan, Belçika ve Kanada’nın yer aldığı gruptan lider çıkan Fas, grup aşamasında yalnızca 1 gole geçit verdi. Son 16 turunda İspanya’yı 0-0 tamamlanan maçın penaltı atışlarında turnuva dışına iten Atlas Aslanları, bir ilke imza attı. Fas Milli Takımı, İspanya’yı penaltılarla geçerek tarihinde ilk kez çeyrek finale kaldı. Galip geldikleri ve tur atladıkları maçlardan sonra büyük sevinç yaşayan ve taraftarlarının bulunduğu tribüne giden Faslı futbolcular, sırtlarında bayraklarla toplu halde secdeye gitti. Fas, turnuva tarihinde çeyrek finale yükselen 4. Afrika takımı oldu. Dünya Kupası’nda daha önce 1990’da Kamerun, 2002’de Senegal, 2010’da da Gana bu başarıyı yakalamıştı.

Kanada dışında şu ana kadar bütün maçlarını Avrupa takımlarıyla yapan Fas, çeyrek finalde de Cristiano Ronaldolu Portekiz ile karşılaşacak. İki takım Dünya Kupası’nda iki kez karşı karşıya geldi. 1986’daki ilk maçı Fas 3-1’lik skorla kazanırken, Rusya 2018’deki grup mücadelesinden ise 4. dakikada Ronaldo’nun attığı golle Portekiz 1-0 galip ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN