İrem Yaman kimdir? İrem Yaman, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2’nci kez şampiyon oldu

İrem Yaman kimdir? İrem Yaman, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2’nci kez şampiyon oldu

İrem Yaman kimdir? sorusu dün akşamdan beri en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Tekvandoda önemli başarılar elde eden İrem Yaman’ın kim olduğu, kaç yaşında olduğu, ne iş yaptığı ve nereli olduğu merak ediliyor. 8 yaşından beri tekvando sporuyla ilgilenen İrem Yaman, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın sporcu olarak adını tarihe yazdırmayı başardı. Peki İrem Yaman kaç yaşında? İşte İrem Yaman ile ilgili detaylar…

Tekvando sporunda Türkiye’ye önemli başarılar getirmeyi başaran İrem Yaman, dün akşam ikinci kez Dünya Tekvando Şampiyona’sında dünya şampiyonu olarak hem bu alanda bir ilke imza attı, hem de ülkemize sağladığı başarılardan dolayı adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başardı. İrem Yaman’ın şampiyonluğunu öğrenen kullanıcılar da İrem Yaman kimdir, İrem Yaman nerelidir, İrem Yaman ne iş yapıyor, İrem Yaman kaç yaşındadır ve İrem Yaman’ın hayatını kısaca araştırıyor. İşte İrem Yaman ile ilgili aradıklarınız…

İrem Yaman kimdir?

8 yaşından beri tekvandoyla uğraşan İrem Yaman, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden 2016’da mezun oldu. Dünya şampiyonluklarına erişen İrem Yaman, 4 Ağustos 1995 tarihinde başkent Ankara’da hayata gözlerini açtı. 3 çocuklu bir ailenin 2’nci çocuğu olan İrem Yaman ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da aldı. Çok küçük yaşlardan beri olimpiyat şampiyonluğuna erişmek isteyen İrem Yaman, annesinin de destekleriyle 8 yaşında tekvando sporuyla tanıştı. Babası Hasan Yaman’ın da Taekwondo hakemliğini bırakıp İrem Yaman’ı çalıştırmaya başlamasıyla profesyonelliğe merhaba dedi.

19-05/21/rem-yaman-kimdir-irem-yaman-dunya-tekvando-sampiyonasinda-2nci-kez-sampiyon-oldu.jpg

İrem Yaman’ın hayatı

2013-2016’da Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olan İrem Yaman, 2014’te ilk defa katıldığı Ümitler Avrupa şampiyonasında 1’ncilik elde ederek, kendi kariyerindeki ilk uluslararası dereceye erişti. 2015’te Rusya’nın Chelyabinsk şehrinde yapılan Dünya Şampiyonasında şampiyonluğa ulaşan İrem Yaman, 2018’de Çin’de gerçekleştirilen Grand Slam da şampiyon olan ilk Türk kadın sporcu olarak adını tarihe yazmayı başardı. Kadınlarda peş peşe 2 Avrupa ve Grand Prix Şampiyonluğuna erişen tek kadın sporcu unvanına sahip olan İrem Yaman, 2018’de Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Yılın Kadın Sporcusu seçilerek büyük bir başarı daha elde etmiştir. Selçuk Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimine devam eden İrem Yaman, kariyerinde tek eksik olan Olimpiyat Madalyasını kazanmak için mücadele edecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN