Japonya'dan olimpiyatlar öncesi OHAL hazırlığı

Japonya'dan olimpiyatlar öncesi OHAL hazırlığı

Japon hükümeti, yeni bir koronavirüs dalgasını engellemek için OHAL ilan etmeye ve olimpiyatlara seyirci gelmesini yasaklamaya hazır. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde bilet gelirleri büyük bir darbe alacak.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi yeni bir gelişme yaşandı. Reuters'ın Asahi gazetesinden aktardığı habere göre, Japon hükümeti yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dalgasını engellemek için olağanüstü hal (OHAL) ilan etmeye ve olimpiyatlara seyirci gelmesini yasaklamaya hazır.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, yeni kısıtlamaların 12 Temmuz'da başlayacağını ve 22 Ağustos'a kadar süreceğini söyledi. Oyunların 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılması planlanıyor.

Reuters'ın yetkili bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, organizatörler dün akşam sponsorlara olimpiyatlara alınması beklenen seyirciler konusunda çeşitli senaryolar sundu. Olimpiyatlarının seyircisiz yapılmasına karar verilmesi durumunda, sponsorlara tahsis edilen biletler de dahil olmak üzere açılış ve kapanış törenleri taraftarsız gerçekleşecek.

Seyircisiz olimpiyat kararı verilirse oyunlar için 15.4 milyar dolara patlamış olan bütçe daha da zora girecek ve 815 milyon dolarlık bilet gelirleri büyük bir darbe alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN