Fenerbahçe'nin Portekizli teknik adamı Mourinho, bu akşam oynanacak olan Rangers karşılaşması öncesinde Galatasaray ve Okan Buruk'u hedef aldı.
Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe bu akşam Avrupa Ligi'nde İskoç ekibi Rangers ile karşılaşacak. Kanarya'nın Portekizli teknik ekibi Jose Mourinho, zorlu karşılaşmaya saatler kala Galatasaray ve Okan Buruk'u hedef alan açıklamalara imza attı.
Sky Sports'a konuşan Portekizli teknik adamın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine oturdu.
Galatasaray'ın kendisi hakkındaki 'ırkçılık' iddialarına sert çıkan Mourinho, "Bana saldırırken akıllıca davranmadılar çünkü geçmişimi bilmiyorlardı. Afrika, Afrikalı insanlar, Afrikalı oyuncular ve Afrika'daki hayır kurumlarıyla olan bağlantılarımı bilmiyorlardı. Bu yüzden bu olay bana karşı olmak yerine bence bumerang gibi dönüp onlara karşı oldu. Herkes benim bir insan olarak kim olduğumu biliyor. Kötü özelliklerimi de herkes biliyor ama bu benim kötü özelliklerimden biri değil.
En önemlisi ben kim olduğumu biliyorum ve beni ırkçılıkla suçlayan saldırı kötü bir seçimdi. Muhtemelen beni sevmeyen insanlardan bile destek geldi. Konuşmakta sorun görmeyen insanlara, özellikle eski oyuncularıma teşekkür ediyorum. Onlar çok önemli bir ses oldular." dedi.
GALATASARAY'A SERT ÇIKTI: NASIL BU KADAR ALÇALABİLDİLER?
Portekizli teknik adam Dört maçlık cezasının iki maça düşürülmesi hakkındaki soruya "Dört maçlık ceza verildiği gün, disiplin kurulu başkanının üzerinde Galatasaray formasıyla arkadaşları ile kutlama yaptığı görüntüler kamuoyuna yansıdı. Olayını boyutunu ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Irkçılık suçlamaları... Sadece şunu düşündüm; nasıl bu kadar alçalabildiler?"
OKAN BURUK'UN SEVİYESİNE İNEMEM
Portekizli teknik adam Okan Buruk hakkında ise "Onun seviyesine inemem. Bazen kendime neden o seviyeye indiğimi soruyorum. Üzücü." şeklinde yanıt verdi.