Kanarya düşme hattına takıldı

Kanarya düşme hattına takıldı

Süper Lig’de Giresunspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, zirve yarışında yara aldı. Sarı-Lacivertli ekip, bu sezon ligde kalma mücadelesi veren Ümraniyespor, Giresunspor ve İstanbulspor ile oynadığı maçlarda toplam 18 puanın sadece 9’unu hanesine yazdırabildi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Süper Lig’in 33. haftasında Giresunspor ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 68 puanda kalarak zirve yolunda kritik iki puanı Giresun’da bıraktı. Giresun’da oynanan maçın ardından şampiyonluk yarışında ciddi yara alan Fenerbahçe’nin bu sezon düşme hattında olan takımlara karşı yaşadığı puan kayıpları akıllara geldi.

Sarı-Lacivertliler, küme hattında mücadele eden 3 takıma 9 puan kaybetti. Fenerbahçe, İstanbulspor’a 2, Ümraniyespor’a 2 ve Giresunspor’a 5 puan verdi. Ligin ilk haftasında evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan teknik direktör Jorge Jesus’un öğrencileri, 2022 FIFA Dünya Kupası arası öncesi oynanan son lig maçında ise Giresunspor’a Kadıköy’de 2-1 yenilmişti.

Söz konusu mağlubiyet zirve yarışında tüm taşları yerinden oynatırken Sarı-Lacivertliler, bir kez daha liderlik koltuğuna göz kırptığı süreçte Giresunspor’a puan kaybetti. Galatasaray’ın Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldığı 31. haftada ise Fenerbahçe, İstanbulspor ile 3-3 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk mücadelesindeki rakiplerinden Beşiktaş; Giresunspor, İstanbulspor ve Ümraniyespor’la oynadığı 6 maçın 5’ini galibiyet ve 1’ini beraberlikle tamamlayarak potansiyel 18 puanın 16’sını hanesine yazdırdı, yalnızca 2 puan kaybetti. Lider Galatasaray ise bu takımlarla oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak potansiyel 15 puanının 12’sini hanesine yazdırdı, yalnızca 3 puan kaybetti. Sarı-Kırmızılılar ligde gelecek hafta İstanbulspor’la ikinci maçını oynayacak.

Öte yandan Giresunspor’da Hakan Keleş’ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna 4 gün önce oturan İrfan Buz’un, Fenerbahçe karşısındaki geleneği devam etti. Teknik direktör İrfan Buz, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe’yi konuk ettiği üç maçtan da 1-1’lik skorla ayrıldı.

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, küme düşmemeye oynayan takımlara karşı iç sahada da galibiyet alamadı. Sarı-Lacivertliler, söz konusu takımlardan Kadıköy’de 8 gol yerken 2 baraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Kanarya, aynı ekiplerle dış sahada oynadığı maçlarda ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN