Kanarya’da savunma alarmı

Kanarya’da savunma alarmı

Fenerbahçe, Süper Lig’de lider Galatasaray’ın 5 puan gerisinde kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Savunma hattındaki sorunlar nedeniyle zirveden uzaklaşan Sarı-Lacivertli ekip, ligde oynadığı son 10 müsabakanın tamamında kalesini gole kapatmayı başaramadı.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın arkasında kalan ve şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Fenerbahçe, savunma hattındaki uyumsuzluk nedeniyle yarışta birçok kez yara aldı. Sarı-Lacivertliler, kazandığı maçlarda bile kalesini gole kapatmakta zorluk çekti. Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 10 müsabakanın tamamında kalesinde gol görmekten kurtulamadı. Sarı-Lacivertli ekip, son olarak 25 Şubat’ta Konyaspor’u konuk ettiği müsabakada kalesini gole kapatmıştı. Fenerbahçe daha sonra çıktığı 10 Süper Lig maçında 15 defa rakip forvetlere geçit verdi.

Fenerbahçe’de savunmadaki hatalar, bireysel hatalar ve kolay gol yenmesi Sarı-Lacivertli takımın başına iş açtı. 2022 Dünya Kupası öncesiyle sonrası arasında defansif açıdan ciddi bir fark oluştu. Dünya Kupası öncesi ligin ilk 14 haftasında lider olan ve 14 maçta 12 gol yiyen Sarı-Lacivertliler, maç başına 0.8 gol yeme ortalamasıyla önemli bir başarı yakalamıştı. Fenerbahçe, bu 14 haftada 10 golle en az gol yiyen Galatasaray’ın ardından en az gol yiyen ikinci takımdı. Dünya Kupası’ndan sonra ise işler tersine döndü. Gelinen noktada Sarı-Lacivertlilerin 33 maçta 39 gol yemesi gözlerden kaçmadı. Maç başına 1.1 gol yeme ortalaması tutturan Fenerbahçe, artık ligin bitmesine az bir süre kala lider Galatasaray’ın 5 puan gerisinde kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN